Financieel Manager

Als financieel manager geef je leiding aan de financiële administratie binnen bedrijven. Jij zorgt daarmee voor een gezonde financiële bedrijfsvoering.

Jij hebt vanuit jouw financiële deskundigheid de dagelijkse leiding over de financiële administratie van middelgrote en grote organisaties. Uitdagend werk, zeker bij bedrijven die veel samenwerken met bijvoorbeeld internationale partners of klanten. In dat complexe speelveld ben jij verantwoordelijk voor een volledige en betrouwbare financiële verslaglegging en besturing. Jij hebt de processen voor de boekhouding en administratie prima georganiseerd en zorgt voor een effectieve ondersteuning. Dankzij jouw kennis en aansturing is het hele proces van maand-, kwartaal- en jaarverslagen bij jouw klant uitstekend in orde. Je bent dan ook een professionele gesprekspartner voor onder andere de accountants.

Leidinggeven als financieel manager

Als financieel manager geef je leiding aan onder andere de medewerkers van de financiële administratie. Je bent dan ook dagelijks in contact met de boekhouder, maar ook met specialisten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer. Ook werk je samen met de salarisadministrateur en overige administratieve medewerkers. Je bent voor hen het aanspreekpunt vanwege je inhoudelijke financiële expertise en beschikt over de managementvaardigheden om ze te sturen en motiveren bij hun belangrijke werk. Als geen ander weet je hoe belangrijk motivatie en integriteit zijn bij financieel administratieve werkzaamheden.

Jouw rol als financieel manager

Met jouw rol als financieel eindverantwoordelijke heb je een breed overzicht over de organisatie, de bedrijfsvoering en de financiële huishouding. Je bent dan ook veel in contact met bijvoorbeeld de controllers. Je adviseert hen over het verbeteren van de bestaande planning en financial control cyclus binnen de organisatie en komt met concrete verbetervoorstellen. Afhankelijk van de klantorganisatie ben je lid of adviseur van het managementteam. Hoe dan ook ben je veel in gesprek met het management en de directie over de financiële situatie en de plannen en begroting voor de komende periodes. Je bent meer dan een inhoudelijk specialist, maar daadwerkelijk een financieel consultant. Ben je met jouw financiële expertise op zoek naar nieuwe uitdagingen als finance manager? Kijk dan zeker even op ons opdrachtenoverzicht. We hebben veel financiële vacatures en interim opdrachten.


 • Manager Finance
 • Finance
 • Financial Risk Manager (FRM)

Meld je aan

Meer weten?

Over Myler

Deze organisaties zijn op zoek

Een greep uit onze opdrachtgevers

 • Logo Achmea
 • Logo ASML
 • Logo Fujitsu
 • Logo Universiteit Utrecht
 • Logo Politie
 • Logo CAK
 • Logo Wehkamp
 • Logo Nutreco