Dankzij ons Global Sourcing team heeft een van onze opdrachtgevers binnenkort weer een buitenlandse topper aan het werk. Costa Ricaan Alexander start dan aan zijn droombaan als Software Engineer en vertelt je in dit interview graag hoe dit zo liep.

Hoe heb je Myler gevonden, Alexander?

Ik kende Myler niet tot ik een uitnodiging kreeg via LinkedIn. De recruiter legde me vriendelijk uit hoe jullie werken. Ook stuurde ze me een lijst met beschikbare software developer posities die aansloten op mijn vakkennis, technische achtergrond en interesse.

Ik was aangenaam verrast maar tegelijkertijd ook een beetje sceptisch. Als ingenieur met een Latijns-Amerikaanse achtergrond denk je er wel eens aan hoe het zou zijn om in Nederland te kunnen wonen en werken. Dat leek echter meer een droom dan een reële mogelijkheid. Maar nadat ik me had verdiept in Myler en de potentiële werkgever veranderde mijn aanvankelijke scepsis in opwinding. De twijfels verdwenen en ik realiseerde me dat op een perfect moment de kans van mijn leven voorbij kwam. Op een moment dat ik er totaal niet op rekende.

Wat is je beroep en specialisatie?

Ik ben in 2007 afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur aan het Instituto Tecnológico de Costa Rica (TEC). Ik heb 3 jaar gewerkt aan de ontwikkeling en testen van embedded software voor de luchtvaartindustrie, zoals bijvoorbeeld digitale hoogtemeters en zogenaamde stall warning systemen.

Ruim 7 jaar geleden stapte ik over naar Intel. Daar heb ik zogenaamde ‘Post-Silicon’ werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van performance, power en functionele en logische validatie voor servers.

Waarom wil je graag in Nederland wonen en werken?

Mijn verblijf in Nederland betekent een prachtige kans om de wereld buiten mijn eigen comfortzone te verkennen. Onderdeel uitmaken van een andere cultuur, een nieuwe taal leren, mensen met andere denkbeelden leren kennen en prachtige plaatsen bezoeken. Ik heb Nederland twee keer bezocht en vindt de atmosfeer en de vriendelijkheid van de mensen fascinerend. Dat geeft een heel bijzonder gevoel en ik hoop dat dit een geweldige ervaring zal zijn voor mijn gezin en mijzelf.

Ik krijg hier constant de kans mezelf te bewijzen wat ik kan, nieuwe dingen te leren en nieuwe vaardigheden op te doen. Niet alleen technische vaardigheden maar ook ‘people skills’. Ik kan hier werken met de beste professionals bij het beste bedrijf van de wereld.

“Werken in Nederland is een professionele droom voor me.”

Wat vind je van onze samenwerking?

Ik vind de samenwerking tot nu toe geweldig. De recruiter was erg vriendelijk en behulpzaam gedurende het hele traject. Bij het vinden van een geschikte positie en de eerste kennismaking met de Nederlandse cultuur was dat enorm motiverend. Je merkt dat ze écht van haar vak houdt en ze is er bovendien bijzonder goed in.

Bij de afronding van het recruitmentproces werd ik ondersteund door de afdeling Contractmanagement. Zij verzorgden professioneel en met veel betrokkenheid het contract. Ook het juridische papierwerk voor bijvoorbeeld een ‘Machtiging tot Voorlopig Verblijf’ voor mij en mijn gezin is keurig in orde gemaakt. Deze positieve benadering en de constante bereidheid van Myler-medewerkers om te helpen, hebben we heel erg gewaardeerd. Ik ben jullie enorm dankbaar.

Wij zijn blij dat je droom bij ons uitkomt!

Wij zijn jou enorm dankbaar voor je mooie woorden en je prachtige foto. Dat strand zul je hier wel moeten missen 😉 Heel veel succes met je dreamjob!