4 x gratis online ICT-cursussen

  • Annemiek Wichertjes
  • 5389

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het internet biedt voldoende mogelijkheden om continue te blijven leren. Erg handig, want de wereld ontwikkelt zich in een rap tempo. Bekijk snel of één (of meer) van deze 4 gratis online ICT-cursussen iets voor jou is!


Categorie: Nieuws

1. Algorithms

Duur: 6 weken
Studietijd: 6 – 12 uur per week
Taal: Engels met ondertiteling
Meld je hier aan

Het enige dat je nodig hebt is een basiskennis van Java! Deze cursus is een introductie tot fundamentele data types, algoritmes en datastructuren met de nadruk op applicaties en prestatie-analyse van de Java-implementaties. De onderwerpen die o.a. aangesneden worden zijn: iterabele data types, sorteeralgoritmen en applicaties. 

2. Software Processen en Agile Practices

Duur en studietijd: zelf in te delen
Taal: Engels met ondertiteling
Meld je hier aan

Ben jij iemand die ervan houdt om het ‘grote plaatje’ te zien? Een waardevolle eigenschap als software product manager is de capabiliteit om vooruit te kunnen denken. Door deze module te volgen, word jij een goede aanwinst voor elk team! Je doorloopt in deze cursus alle stappen van een ontwikkelingsproces. Op deze manier raak jij vertrouwd met het proces, en zal je effectief kunnen organiseren. No worries: óók als je nooit eerder in de ontwikkeling van software hebt gewerkt!

3. Java Programming: Principles of Software Design

Duur: 4 weken
Studietijd: 3 - 5 uur per week
Taal: Engels met ondertiteling
Meld je hier aan (schrijf je in voor 20 februari)

Jij leert tijdens deze lessen om programma’s in Java te schrijven om zo echte problemen op te lossen. Je zult merken dat programmeren veel meer is dan coderen! Design en strategisch kunnen denken zijn ook zeker essentieel. Je leert over de Java Collections en hoe Java interfaces kunnen faciliteren bij programma’s die schaalbaar zijn. 

4. Principles of Game Design

Duur: 4 weken
Studietijd: 3 - 5 uur per week
Taal: Engels met ondertiteling
Meld je hier aan (schrijf je in voor 13 februari)

Heb jij een goed idee voor een nieuwe game? Om dit idee werkelijkheid te maken is het noodzakelijk om meer te weten te komen over de tooling. Daarnaast is het ook van belang dat je weet hoe je het concept omzet in een ontwerpdocumentatie en prototype. Daarna begint het testen! Tijdens deze cursus leer je de verschillende elementen die komen kijken bij het ontwerpen van een game. Denk hierbij aan het genereren van ideeën, en verhalen maar ook level design en user experience design, Aan het einde van de cursus heb jij een geconcretiseerd design gereed, die klaar is voor implementatie.

Alle onderstaande leerprogramma's worden aangeboden op het plaform Coursera. Verschillende instituten en universiteiten bieden hier gratis of betaalde cursussen aan. Ken jij nog andere waardevolle platforms waar je je kennis kunt verrijken? Deel dit dan met ons via Facebook, LinkedIn of Twitter. 

Ook interessant

-   5 tips voor een succesvol profiel

Schaarste en veranderende rollen van de ICT-er in de huidige arbeidsmarkt

Bepaal je uurtarief


Annemiek Wichertjes

Marketing, Myler


Bij Myler ben ik werkzaam op de afdeling Marketing en verantwoordelijk voor het inrichten en uitbouwen van verschillende (online) marketing projecten, events en content.


Tags
  • It
  • ICT
  • cursus
  • gratis cursus
  • online course