Een passie voor modellen maken

  • Marieke Laagland
  • 224

Bert wil als zelfstandig IT-professional afwisselende jobs waarin hij zijn passie voor modellen maken kwijt kan. Via Myler heeft hij nu zo’n opdracht en hij vertelt je er graag over in dit interview!


Categorie: Nieuws Interview

Je hebt een afwisselende job, vertel!

Ik ben specialist op het gebied van Data Architectuur en het allerliefste houd ik mij bezig met mijn passie: het maken van modellen. Dit zijn zowel data- als architectuurmodellen. Meestal maak ik hierbij gebruik van de tool Sparx Enterprise Architect. Met deze tool kunnen organisaties hun processen inzichtelijk(er) maken en optimaliseren. Bij mijn huidige opdrachtgever wordt deze tool momenteel geïntroduceerd en hierbij ondersteun ik het team van architecten.

Ik help bij het inrichten van de tool en denk mee over de verschillende modelleervormen die ingezet kunnen worden. Ook train ik de nieuwe gebruikers. Echt een heel toffe klus dus!

Waarom kies je ervoor om als zelfstandige te werken?

Ik ben zelfstandige geworden omdat vrijheid heel belangrijk voor mij is. Zo kan ik zelf bepalen welke opdrachten ik doe, hoe ik mijn tijd indeel en welke cursussen ik volg. In loondienst is dat allemaal een stuk lastiger.

Vorig jaar wilde ik bijvoorbeeld een langere tijd vrij zijn en ben toen met mijn vriendin op sabbatical geweest om wandelingen te maken op subtropische eilanden. Als zelfstandige is zoiets heel eenvoudig te regelen en dat is erg prettig.

Waarom werk je via Myler?

Myler is een tussenpartij die open is in de communicatie en op een adequate manier de dingen afhandelt, dit geldt al vanaf de intake en gaat door tot en met de facturering. Maar ook, of misschien wel met name, de transparantie spreekt mij erg aan.

Hoe vind je onze samenwerking?

Tot nu toe gaat het prima, Myler en ik leveren eigenlijk allebei onze eigen bijdrage aan de opdrachtgever. En die is er heel tevreden over dus dat is goed. Echt samenwerken is meestal pas nodig als er dingen misgaan, maar dat is bij ons gelukkig niet het geval.

Dank je wel Bert!

Bedankt voor je openheid en enthousiasme! We wensen je veel succes bij de verdere introductie van de tool!


Marieke Laagland

Marketing en Communicatie Professional bij Myler


Bij Myler ben ik werkzaam op de afdeling Marketing en verantwoordelijk voor het inrichten en uitbouwen van verschillende (online) marketing projecten, events en content.