Agile ontwerper / functioneel ontwerper

Opdrachtnummer: MY210601654-2   |   Sluitingstijd: 20-09-2021 12:00

calendar_icon

15-10-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving

IV zoekt voor de Integratie Business Services (IBS) Loonheffingen een ervaren senior (gegevens)ontwerper, voor het refactortraject vWGA (vernieuwing werkgeversadministratie). De huidige applicatie (Cool:Gen) is technisch verouderd en wordt herbouwd met behulp van JAVA / Angular, en gehost op z/OS waarna de applicatie voldoet aan de huidige (architectuur) normen en standaarden.
We zijn op zoek naar een energieke collega die vanuit zijn of haar kennis en ervaring hier een bijdrage aan kan leveren. Ben je in staat om in een Agile/Scrum team een datamodel te onderhouden, dan zijn wij op zoek naar jou. Je staat in contact overige ontwerpers, DBA en ontwikkelaars waarna jouw IT-collega's functionaliteiten kunnen bouwen. Jij wil graag de inhoud begrijpen, en bent in staat deze uit te leggen aan je collega's.

Achtergrond opdracht

Binnen de IBS wordt gewerkt aan verschillende trajecten, waaronder de vernieuwing WerkGeversAdministratie (vWGA) waarvoor je komt te werken. Dit agile traject loopt door tot begin 2023 en kenmerkt zich door meerdere externe koppelvlakken en afhankelijkheden. De huidige, verouderde WGA applicatie (Cool:Gen) wordt via een vijftal plateaus gerationaliseerd naar een Java/Angular applicatie op DB2 op het Z/OS platform met behulp van webservices. De ontwikkeling en gefaseerde in productiename mag de huidige werking van de WGA niet verstoren, dit vereist tijdige en goede afstemming met de raakvlakken.

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau

Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen van datamodellen.
Minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een Agile/SCRUM team.

Professionele Kennisgebieden

Proces Modelleren en Analyseren

Werk- en denkniveau

Aantoonbaar minimaal HBO werk- en denkniveau. / 4 jaar ervaring
Aantoonbare ervaring met Agile/SCRUM werken. / 2 jaar ervaring 
Goede Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
Ervaring in complexe IT -omgevingen

Wensen
Competenties

• Analyseren

• Klantgerichtheid 

• Samenwerken 

• Resultaatgerichtheid

Aanvullende kennis

•    Ervaring met Jira en Confluence


•    Ervaring met BIZZdesign Enterprise Studio (BES)


•    Kennis van SAFe


•    Bij voorkeur kennis van de Belastingdienst processen