Applicatiespecialist identity en accessmanagement

Opdrachtnummer: MY20051461-2   |   Sluitingstijd: 30-09-2020

calendar_icon

20-07-2020 t/m 30-09-2020

pin_icon

Den Haag

clock_icon

36 uur per week

Data interviews: donderdag 9 juli en vrijdag 10 juli

Opdrachtbeschrijving
Heeft iemand autorisatie voor applicaties bij verschillende ministeries? Dan heeft hij of zij door identity- en accessmanagement (IAM) maar één account nodig om bij alle applicaties te komen. Jij beheert, realiseert SAML en/of OpenIDConnect koppelingen en monitort deze systemen voor onze klanten: zes ministeries, waaronder Sociale Zaken, Justitie en Veiligheid en Financiën. Het begeleiden van nieuwe applicaties en organisaties. Je maakt het technisch ontwerp en houdt toezicht op het proces. Daarnaast monitor je de IAM-omgeving. Je managet de lifecycle, interfaces en koppelvlakken. Analyseert de logbestanden, doet network-traces, rolt patches uit en updatet de software naar de nieuwste versie. Dagelijks check je of alles goed werkt. Is er een storing? Dan los jij deze op én zorg je dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Eventueel kijk je even mee met de gebruiker.


Achtergrond opdracht
Regelmatig bezoek je ook verschillende ministeries. Om te overleggen met technisch architecten of met applicatiebeheerders die graag aan willen sluiten. Je houdt intakes met klanten zodat je achter de functionele behoefte komt. Wat heeft de klant precies nodig? Dit vertaal je vervolgens naar een juiste configuratie. Ook kijk je naar kansen. Welke nieuwe organisaties en applicaties kunnen mogelijk bij ons aansluiten? Deze partijen benader je. Dit maakt je baan heel afwisselend.


Organisatorische context en cultuur
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
- ITIL Service Transition

Werk- en denkniveau
- Ervaring als (technisch) applicatiebeheerder en een HBO denk niveau / 5 jaar ervaring
- Aantoonbare ervaring op het gebied van SSO (Single Sign On) Koppelingen waaronder SAML en OpenIDConect (SAML2, oAuth, OIDC) / 3 jaar ervaring
- Aantoonbare kennis van Linux / 3 jaar ervaring 
-  Je hebt kennis van het beheren van webapplicaties (PHP, Java), Databases (MariaDB) / 3 jaar ervaring 

Wensen
Competenties
- Flexibele instelling, klant- en resultaatgericht, omgevingsbewust, communicatief, meedenken.


Aanvullende kennis
- Je hebt inzicht in (informatie-)ketens. 
- Je hebt brede algemene ICT-kennis waardoor je bijvoorbeeld kan schakelen met collega’s van Systeembeheer en Netwerkbeheer. 


Overige functiewensen
- Je bent tijdens onze servicewindow van 7.30 uur tot 18.00 uur flexibel inzetbaar. Competenties, kennis en ervaring met IDM systemen applicatiebeheer.