Cool:Gen ontwikkelaar

Opdrachtnummer: MY210705771-2   |   Sluitingstijd: 29-07-2021 12:00

calendar_icon

23-08-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving

Voor de IBS Loonheffingen zijn we op zoek naar een 'Cool:Gen ontwikkelaar' die vanuit het agile ontwikkelteam gaat werken aan het aanpassen van een aantal interfaces. Naast je technische kennis beschik je over ruime ervaring met agile werken, ben je analytisch sterk en je kan hoofd van bijzaken onderscheiden. Je staat in nauw contact met de ontwerper, tester en productowner over de te realiseren functionaliteit. Je schakelt snel tussen verschillende complexe vraagstukken, komt met verbetervoorstellen en legt daarvoor makkelijk contacten. Je functioneert aantoonbaar op HBO denkniveau. Je beschikt over ruime en aantoonbare ervaring in het ontwikkelen met Cool:Gen en je beheerst de Nederlandse taal.

Achtergrond opdracht
Binnen de IBS wordt gewerkt aan verschillende trajecten, waaronder de vernieuwing WerkGeversAdministratie (vWGA) waarvoor je komt te werken. Dit agile traject loopt door tot begin 2023 en kenmerkt zich door meerdere externe koppelvlakken en afhankelijkheden. De huidige, verouderde WGA applicatie (Cool:Gen) wordt via een vijftal plateaus gerationaliseerd naar een Java/Angular applicatie op DB2 op het Z/OS platform met behulp van webservices. De ontwikkeling en gefaseerde in productiename mag de huidige werking van de WGA niet verstoren, dit vereist tijdige en goede afstemming met de raakvlakken.

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau

Cool:Gen

Webservices, gegevensmodellering


Professionele Kennisgebieden

Programmeren


Kwaliteitenprofielen

2.1.1 Applicatieontwikkeling

2.1.2 Systeemontwikkeling


Werk- en denkniveau

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau op IT-gebied, wat blijkt uit een relevant diploma.

Ervaring met het werken in een Agile / Scrum team. (2 jaar werkervaring)

Ontwikkelen met Cool:Gen (3 jaar werkervaring)


Wensen

Competenties

•    Analytisch sterk

•    Klantgerichtheid

•    Flexibiliteit

•    Resultaatgerichtheid

•    Samenwerken


Overige functiewensen

Goede Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Kennis van gegevensmodellering en DB2