ETL-ontwikkelaar

Opdrachtnummer: MY210610619   |   Sluitingstijd: 16-06-2021 12:00

calendar_icon

01-07-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Diverse locaties

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Hoofdstandplaats: Rotterdam
Extra standplaats: Apeldoorn

Opdrachtbeschrijving
Een Extract-Transform-Load (ETL)-ontwikkelaar is een professional die data extract, transformeert en laadt om de resultaten in een nieuw op te zetten of bestaande database te verwerken (het opwerken, integreren en beschikbaar maken van gegevens)Jij bent dé expert op het terrein van ETL en data modellering die ervoor zorgt dat haar/zijn collega Business Intelligence- en Analytics-specialisten steeds kunnen rekenen op de juiste gegevens en gegevensdoorsnedes. Naast het bewaken van architectuur- en kwaliteits-principes, ben je in staat om ook buiten bestaande kaders creatieve oplossingen en inzichten aan te leveren op het gebied van data engineering. En je houdt je kennis natuurlijk graag op peil en deelt deze met je collega ETL-ontwikkelaar, zodat je slagvaardig en effectief blijft. Daarnaast ben je als ETL-ontwikkelaar een goede ondersteuner voor andere taken die nodig zijn voor ontwikkeling en/of verbetering van routines.

Achtergrond opdracht
De Douane wil meer data-gedreven werken. Door data uit eigen en externe bronnen te combineren en te analyseren, kan de Douane zijn kerntaken sneller, beter en efficiënter uitvoeren. Hierbij is het snel kunnen inspringen op nieuwe wet- en regelgeving en een breed scala aan klantvragen essentieel. Om deze wendbaarheid te realiseren loopt er op dit moment een traject om de werkmethode en technologie opnieuw in te richten, de Datawerkorganisatie.

Organisatorische context en cultuur
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data/ETL engineer
Je bent ervaren in ontwerpen/inrichten van datawarehouses, Data Vaults, data lakes, 3NF en dimensioneel modelleren (ster-, sneeuw- en vlokschema’s)
Je hebt diepgaande kennis van SQL en relationele databases
Bij voorkeur heb je ervaring met SAS producten (Viya, Visual Analytics, EG of DI) en MPP databases zoals Teradata

Je bent in staat duidelijke documentatie te ontwikkelen.
Je hebt ervaring met het verbeteren van data kwaliteit, bijvoorbeeld door geautomatiseerde tests en visie op de rol van metadata hierbij.
Je hebt ruime ervaring in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving
Je hebt kennis van informatiebeveiliging en privacy.

Professionele Kennisgebieden
Bestuurlijke Informatica
Architectuur (methoden, modelleer-technieken, tools, modellen, etc.)

Kwaliteitenprofielen
1.1.1 Informatiearchitectuur

Werk- en denkniveau
Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding (richting informatica, informatiemanagement)

Wensen
Competenties
Je hebt een sterk analytisch vermogen, werkt zelfstandig en bent gericht op resultaat. Je kunt goed samenwerken en bent in staat draagvlak te creëren voor je wijze van werken. Je bent creatief en vooruitstrevend in je denken en hebt een werkhouding die past bij het Agile werken. Je kunt goed plannen en organiseren, en je bent omgevings- en organisatiesensitief. Je weet te overtuigen door jouw persoonlijkheid. Je bent flexibel, proactief en beweegt je gemakkelijk tussen experts. Je bent communicatief sterk en werkt het liefst in teamverband.

Aanvullende kennis
Daarnaast ben je als ETL-ontwikkelaar een goede ondersteuner voor andere taken die nodig zijn voor ontwikkeling en/of verbetering van routines. Je combineert sterke data analysevaardigheden en probleemoplossingsvaardigheden met een solide kennis en ervaring op het gebied van ETL. Je bent een ervaren professional die kennis heeft opgedaan met standaard industrie ETL tools en technieken.