Integratie consultant IDD

Opdrachtnummer: MY210114124   |   Sluitingstijd: 25-03-2022

calendar_icon

25-03-2021 t/m 25-03-2022

pin_icon

Maasland

clock_icon

38 uur per week

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.

Opdrachtbeschrijving

De Integratie Dienst Defensie (IDD) verzorgt koppelingen tussen applicaties. Wij zijn verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van interfaces. In het complexe Defensie ITlandschap is dat een flinke en interessante klus.
Voor externe koppelingen en domein overstijgende interne koppelingen wordt ons team ingeschakeld. De (senior) adviseur trekt inhoudelijk de kar. De adviseur is het eerste en laatste contact voordat een interface in productie en beheer gaat. Dat betekent dat er veel geschreven en geregeld moet worden. Veel samenwerken met de netwerkmensen van Defensie is nodig. Het is daarom zaak dat je thuis bent in TCP/IP, TLS, HTTP, gateways, proxies, enz.
De werkzaamheden zijn functioneel en technisch van aard. Je schrijft de impactanalyse voor de (interne) klant en de technische documentatie voor beheerders. Je schrijft ontwerpen en je test de nieuwe interface met SOAP UI of een andere tool. In geval van incidenten stuur je de keten aan en je zoekt met netwerktools mee naar de oorzaak.

Achtergrond opdracht

Vanuit de JIVC afdelingen komen veel aanvragen binnen voor de realisatie van interfaces/webservices tussen Defensie systemen onderling of externe systemen. De verwachting is dat voor migratie S/4HANA veel interfaces gemigreerd danwel opnieuw ontwikkeld moeten worden. Hiervoor heeft het IDD team extra capaciteit nodig.

Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen

Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als ICT consultant. / 5 jaar ervaring 
Kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring met de realisatie van applicatie integratie en webservices.  / 3 jaar ervaring
Kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring met Integratie broker IBM (versie 10).  / 3 jaar ervaring
De kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding.    

Wensen

De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het schrijven van softwareontwerpen.    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met een of meerdere integratietools.    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het aansturen van collega teamleden in een omgeving waar planmatig gewerkt wordt.    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het uitvoeren van systeem/ketentesten en begeleiden van acceptatietesten.    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met technische architectuur van een integratie landschap.    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met verschillende stakeholders, waaronder (interne) klanten, technisch beheerders en functioneel beheerders.     
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met JAVA, HTTP, XML, TLS, en TCP/IP.