Integratie consultant IDD

Opdrachtnummer: MY210609930   |   Sluitingstijd: 17-06-2021 15:00

calendar_icon

17-08-2021 t/m 17-08-2022

pin_icon

Maasland

clock_icon

38 uur per week

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.

Opdrachtbeschrijving

De Integratie Dienst Defensie (IDD) verzorgt koppelingen tussen applicaties. De IDD is verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van koppelingen. Voor externe koppelingen en domein overstijgende interne koppelingen wordt de IDD ingeschakeld. In het complexe Defensie IT-landschap is dat een flinke en interessante klus.
De integratieconsultant trekt inhoudelijk de kar. De integratieconsultant is het eerste en laatste contact voordat een koppeling in productie en in beheer gaat. Dat betekent dat er veel geschreven en geregeld moet worden. Veel samenwerken met de netwerkmensen en technisch beheerders van Defensie is nodig. Het is daarom zaak dat je thuis bent in TCP/IP, TLS, HTTP, gateways, proxies, enz.
De werkzaamheden zijn zowel functioneel als technisch van aard. Je schrijft de impactanalyse voor de (interne) klant en de technische documentatie voor beheerders. Je schrijft ontwerpen en je test de nieuwe interface met SOAP UI of een andere tool. In geval van incidenten stuur je de keten aan en je zoekt met netwerktools mee naar de oorzaak.

Achtergrond opdracht
Specifiek voor de grensprojecten van de Koninklijke Marechaussee zijn veel aanvragen binnen / worden veel aanvragen verwacht voor de realisatie van webservices tussen KMAR systemen onderling of met externe systemen.
Vanuit programma Future Borders is eenmalig budget beschikbaar gesteld voor het invullen van knelpuntcapaciteit binnen JIVC, ter mitigatie van risico's in de uitvoering van IT-projecten onder dit programma. Binnen dit budget wordt extra capaciteit voor IDD aangewend.

Organisatorische context en cultuur
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen
Werkervaring algemeen    
Kandidaat heeft tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring als ICT consultant in en enterprise omgeving.    
Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring in de realisatie van applicatie integratie en webservices.    

Overige vereiste

Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding.    

Wensen

Relevante Werkervaring    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het schrijven van softwareontwerpen.    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met een of meerdere integratietools.    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met technische architectuur van een integratie landschap.    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het uitvoeren van systeem/ketentesten en het begeleiden van acceptatietesten.    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het aansturen van collega teamleden in een omgeving waar planmatig gewerkt wordt.    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met verschillende stakeholders, waaronder (interne) klanten, technisch beheerders en functioneel beheerders.    

Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met JAVA, HTTP, XML, TLS en TCP/IP.