JAVA Developer (ECM)

Opdrachtnummer: MY20021834-2   |   Sluitingstijd: 30-06-2020

calendar_icon

28-04-2020 t/m 30-06-2020

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Opdrachtbeschrijving
We zoeken een Java ontwikkelaar voor het ontwikkelen van nieuw maatwerk en onderhouden van bestaand maatwerk. De werkzaamheden zullen vooral uit bouwen bestaan maar ook zaken als ontwerp en test zullen binnen het team opgepakt moeten worden als de situatie daarom vraagt (bereidheid tot T-scape model).

Omdat het maatwerk met verschillende unieke producten van ECM moet communiceren, moet je bereidt zijn tot een flinke inleerperiode op deze producten en hopen wij op een langdurige inzet.De orderportefeuille voor ECM is groot en steeds meer applicaties willen aansluiten op ECM.

Achtergrond opdracht
Het team ECM staat opgesteld voor het ontwikkelen, onderhouden en beheren van de bouwstenen van bouwblok ECM (Enterprise Content Management). ECM bevat kleine en grote verzamelingen documenten waarvan een groot deel archiefwaardig en is snel groeiende. Het totaal zal oplopen tot meer dan één miljard documenten.
Binnen het team lopen diverse opdrachten. Het is een combinatie van inrichten van de bouwsteen onderdelen (customizen) en het bouwen van extra functionaliteit (maatwerk) zowel aan de GUI kant als onder de motorkap.Het team bestaat nu uit ruim 30 medewerkers, verdeeld over 6 scrum teams.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen

Professionele Kennisgebieden
- Programmeren
- Softwareontwerp

Kwaliteitenprofielen
Applicatieontwikkeling


Werk- en denkniveau
- JAVA EE / 5 jaar ervaring
- Kennis van en ervaring met ontwikkelen van webservices / 2 jaar ervaring
- Kennis van systeemontwikkelingstechnieken (OOAD, UML) / 1 jaar ervaring
- Kennis van document/content management (ECM) / 1 jaar ervaring

Wensen
Competenties
- Ervaring met het coachen van mensen
- Gericht op kennisdeling/-overdracht/-borging
- Scherp oog voor kwaliteit en security

Aanvullende kennis
- Javascript, XML/XSLT, Spring (Batch), Dojo Toolkit
- Jenkins, Maven, Sonarcube, Splunk, JPA, OWASP
- ECM kennis (bv FileNet), FileNet Event Actions

Overige functiewensen
- Ervaring met het opzetten en realisatie van herbruikbare generieke software componenten is een pré.