Netwerk Ontwerper

Opdrachtnummer: MY210914940   |   Sluitingstijd: 20-09-2021 15:00

calendar_icon

22-11-2021 t/m 31-05-2022

pin_icon

Soesterberg

clock_icon

32 uur per week

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.

Opdrachtbeschrijving
Binnen deze functie werk je voor twee Defensie onderdelen; de kustwacht (hoofdopdracht) en de sectie Netwerken.

Kustwacht:
Als Business Analist binnen het project Maritiem Operatie Centrum (MOC) Kustwacht coördineer, ondersteun en begeleid je het project door met jouw netwerkkennis een brug te slaan tussen functionele wensen en eisen vanuit de Kustwacht en de technische implementatie binnen de Defensie IT-organisatie. Ook leg jij de basis voor de diversie migratieplannen en coördineert, ondersteunt en begeleidt ook hier de Defensie IT-organisatie bij implementatie en migratie. Het betreft een (deel) project m.b.t. de vervanging van verouderde lijnverbindingen en de migratie naar Maritime Control.

Sectie Netwerken:
De Sectie Netwerken ontwerpt, realiseert en beheert het NAFIN welke 24/7 wordt ondersteund. Als Network Designer IP ontwerp je oplossingen op basis van het continue proces van lifecyclemanagement en klantbehoefte met een risico- en impactanalyse. Daarbij volg je de geldende architectuurkaders en werk je nauw samen met architecten en collega’s van verschillende disciplines aan een optimale oplossing. Je oplossingen werk je uit in een High Level Design (HLD) en een Low Level Design (LLD). Daarbij staan beschikbaarheid, beheer, automatisering en schaalbaarheid voorop. Samenwerking in een team vindt je vanzelfsprekend. Naast secuur werken ben je je bewust van het security beleid. Met jouw kennis en ervaring ben je voor het Defensienetwerk de laatste schakel voor het incident en changemanagement.

Werkzaamheden
1. Werkt de complexe (of delen van de zeer complexe) architectuur en kaders uit, door:
- het vertalen van de functionele eisen naar een functioneel (deel)ontwerp;
- het vertalen van het functioneel (deel)ontwerp naar het technisch ontwerp;
- het participeren in impact analyses en projecten.
2. Onderzoekt/analyseert de toepasbaarheid van het technisch ontwerp, door:
- het uitvoeren en opstellen van een impact- en risicoanalyse

Achtergrond opdracht
De Kustwacht krijgt een nieuw Maritiem Operatie Centrum (MOC). In de toekomst is het nieuwe MOC Kustwacht hèt operationele centrum voor alles wat er in, op en boven de Noordzee gebeurt. Vanuit twee nieuwe gebouwen op de Marinebasis in Den Helder werken verschillende overheidsdiensten met elkaar samen. Moderne ICT voorzieningen maken het mogelijk om informatie snel te analyseren en met elkaar te delen. Een beter beeld van de situatie maakt meer informatie gestuurd optreden mogelijk. Risico’s kunnen efficiënter beoordeeld worden en de Kustwacht kan doelgericht optreden bij incidenten, rampen en crises. Om dit voor elkaar te krijgen is het project opgesplitst in verschillende kavels met ieder een eigen specialisme. Deze opdracht richt zich op kavel 2: Werkplek & applicatiehosting. De hardware en software voor de Kustwacht werkplekken wordt vervangen en gemigreerd naar Defensie datacenters. Het Kustwacht netwerk wordt gestandaardiseerd volgens de laatste veiligheidseisen zodat het klaar is voor de toekomst.

Organisatorische context en cultuur
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen
Kandidaat heeft ervaring met ontwerpwerkzaamheden in een grote (overheids)organisatie > 1500 medewerkers    
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met software defined networking virtualisatie.     
Kandidaat heeft kennis en ervaring met het opstellen van functioneel ontwerpen, migratieplannen en werkinstructies    
Kandidaat heeft minimaal een HBO diploma.     
Certificering CCNP Routing & switching    

Wensen
Kandidaat heeft ervaring binnen een overheidsorganisatie op diverse niveaus (strategisch, tactisch en operationeel/gebruikers) binnen de IT
Kandidaat heeft bij voorkeur meer dan 1 jaar ervaring met Cisco ACI    
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met AIS/Radar/Radio systemen op communicatieniveau.
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met MPLS, BGP en Multicast.    
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met Scripting Powershell, Python    
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met Cisco Nexus switching, Cisco IOS switching    
De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbaar ervaring met het schrijven van adviezen en verbetervoorstellen op het gebied van IT en netwerken    
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met F5 LoadBalancers    
Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met F5 LoadBalancers LTM en/of GTM Module    
Kandidaat heeft minimaal een HBO diploma richting ICT of vergelijkbaar