Netwerk Specialist

Opdrachtnummer: MY22011322   |   Sluitingstijd: 24-01-2022 15:00

calendar_icon

28-03-2022 t/m 28-03-2024

pin_icon

Den Haag

clock_icon

38 uur per week

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.


Opdrachtbeschrijving

Jij hebt een grote verantwoordelijkheid. Denk alleen al aan de security die natuurlijk voor elke organisatie belangrijk is, maar voor de MIVD al helemáál. Mede daardoor blijven we continu verbeteren en innoveren. Je werkt aan de continue doorontwikkeling en het beheer van de inlichtingen- en veiligheidssystemen, ondersteunende systemen en de infrastructuur.

Als netwerk specialist ben je medeverantwoordelijk voor de beschikbaarheid en performance van onze infrastructuur. Je werkt in multidisciplinaire teams volgens een agile en ITIL werkproces. Jouw rol is het technisch beheer van informatiesystemen en infrastructuur binnen een bepaald werkterrein van de MIVD door het oplossen van verstoringen en het uitvoeren van life cycle management. Je participeert in ontwikkel-, bouw- en migratietrajecten waarmee de IT voortdurend, in een hoog tempo en kortcyclisch vernieuwd wordt.

Jouw team maakt deel uit van de Unit IT. Je werkt in een klein team nauw samen. Samenwerken met diverse teams, afdelingen en ministeries zijn van doorslaggevend belang. Samen met je collega’s los je knelpunten op en voer je lifecyclemanagement uit. Je hebt een actieve houding en je komt met verbetervoorstellen. Ben jij die engineer op gebied van netwerken en security en weet je kaders, richtlijnen en standaarden voor onze hard- en software toe te passen? Grijp dan nu je kans!

Achtergrond opdracht

Door capaciteitstekort is er behoefte aan een netwerk specialist.

Organisatorische context en cultuur

De MIVD richt zich op het tijdig leveren van een actueel, betrouwbaar, onpartijdig, voorspellend en exclusief product (strategisch, tactisch en operationeel) op het gebied van inlichtingen, contra-inlichtingen en veiligheid. De MIVD doet dit primair ter ondersteuning van de besluitvorming door de politieke, ambtelijke en militaire leiding van Defensie, maar ook andere afnemers worden bediend. De dienst ondersteunt 24/7 in nationaal en internationaal verband bij militaire operaties.

De MIVD bestaat uit stafafdelingen, operationele en ondersteunende afdelingen en een directie. Je komt te werken bij de Unit IT. Een hoogwaardige IV/ICT-omgeving is voor de MIVD van vitaal belang. De Unit IT is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire IT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse, architectuur en projectmanagement.

Ook onderhoudt de unit nationaal en internationaal relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties.

Eisen

Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als ICT beheerder of projectmedewerker binnen het aandachtsgebied netwerken en security.
Kandidaat heeft aantoonbare operationele ervaring met Encryptie.    
Kandidaat heeft aantoonbaar meerdere (meer dan 1) implementaties gedaan van nieuwe verbindingsvercijfering.
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het implementeren van ISE appliances.
Kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding. 
Kandidaat is in het bezit van een geldig netwerk-/security certificaat CCNP. 

Wensen

Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Cisco routers & switches    
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring bij Defensie of de rijksoverheid     
Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in hoogbeveiligde omgevingen
Kandidaat heeft bij voorkeur een NSE-4 certificaat    
Kandidaat is bij voorkeur in het bezit van een geldig netwerk-/security certificaat CCNP Sec.