Ontwerper

Opdrachtnummer: MY210728736-2   |   Sluitingstijd: 20-09-2021 12:00

calendar_icon

27-09-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Diverse locaties

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving

Als ontwerper analyseer je de vragen vanuit de business, laat de voor- en nadelen van de mogelijke scenario’s zien, en brengt requirements, processen en informatiebehoeftes in beeld. Ook werk je aan de vernieuwing van applicaties en systemen. Denk aan aanpassingen die nodig zijn vanwege wijzigingen in de wet- en regelgeving zoals de vereenvoudiging van de beslagvrije voet. Maar ook aan het uitfaseren van bestaande systemen en het invoeren van nieuwe robuuste oplossingen. Daarnaast pak je ook acute zaken op zoals nu, tijdens corona, waarbij we met spoed werkzaamheden uitvoeren zoals het geautomatiseerd verwerken van verzoeken tot betalingsuitstel.
Je werkt samen met stakeholders, functioneel beheerders en collega's in de scrumteams
We zoeken een T-shaped collega die in staat is om ook andere aspecten van het ‘ontwerp’ vorm te geven. Het gaat er uiteindelijk om dat je de zaken simpeler, wendbaarder en robuuster maakt. Abstracte ideeën worden onder jouw leiding concreet. Dat jouw taken en verantwoordelijkheden niet vastomlijnd zijn, is voor jou geen probleem. Wat wel helder is, is de aanpak. Op regelmatige basis ga jij met je team aan tafel voor refinement-sessies. Tijdens deze sessies reviewen jullie elkaars werk en denken jullie samen na over mogelijke oplossingen.

Achtergrond opdracht
De COA (Centrale Ontvangers Administratie) is de debiteurenadministratie van de Belastingdienst. Een groot, belangrijk maar ook oud systeem dat per dag meer dan een miljard euro verwerkt. Een aantal jaren geleden is een start gemaakt met de vernieuwing van de COA. Doel is uiteindelijk om de huidige COA te ontmantelen en de functionaliteit van het huidige systeem in nieuwe, duidelijk afgebakende, business-services onder te brengen. Deze services worden hoofdzakelijk in Cobol en JAVA ontwikkeld conform de huidige richtlijnen (waar onder SOA (Service Oriented Architecture)) voor het ontwikkelen van software.
Het productteam COA bestaat uit rond de 50 personen verdeeld over 5 agile teams van 7 tot 9 personen. Daarnaast werken een aantal medewerkers team overstijgend. De werkwijze binnen de teams is gebaseerd op de SAFe (Scaled Agile Framework) aanpak. Van jou wordt verwacht dat jij, als volwaardig teamlid, samen met je collega-developers werkt aan het hele traject: van refinement van de opdracht, het schatten en inplannen van de taken, tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit. Het zwaartepunt ligt bij de analyse en ontwerp activiteiten en de vertaling van "desirements" naar features, user stories en use cases. Je ondersteunt de productowner, je collega's in het developmentteam en zorgt vanzelfsprekend voor het delen en vastleggen van kennis

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Kwaliteitenprofielen
1.1.2 Functioneel Ontwerp / Startarchitectuur

Werk- en denkniveau
Minimaal HBO niveau; bij voorkeur een diploma van een technische studie, of van een bedrijfskundige studie met een IT-component. (5 jaar werkervaring)

Proces- en functioneel ontwerp; ervaring met Use cases, Epic, Features en userstory (3 jaar werkervaring)
modelleertalen en -technieken BPMN (Business proces managament notation) (3 jaar werkervaring)

Wensen
Competenties
analyseren 

initiatief 

klantgerichtheid 

samenwerken 

overtuigingskracht 

communicatief

Aanvullende kennis
Kennis en ervaring met UML, Bizzdesign Enterprise Architect, ArchiMate, gegevensanalyse en ontwerp is een pré

Overige functiewensen

Ervaring met werken in Scaled agile omgevingen (SAFE) en werken in Scrum teams