Proces Ontwerper Analystics

Opdrachtnummer: MY210721737   |   Sluitingstijd: 17-08-2021 12:00

calendar_icon

06-09-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Utrecht

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving
De Proces Ontwerper draagt bij aan het opstellen van factsheets, handleidingen en processen voor de Systematische Omgeving van het project A3V (Analytics Veilig Vertrouwd Vernieuwend). Dit voor de meer dan 250 medewerkers van DF&A en in samenwerking met het programma A3V en de medewerkers van het project A3V. Opgeleverde documenten moeten aansluiten op de werkwijze van die 250 medewerkers en logischerwijs aansluiten op de werking van het platform. De Proces Ontwerper maakt deel uit van het A3V projectteam, neemt een nieuwsgierige en pro-actieve houding aan en is een teamspeler.

Takenpakket:
• Uitvragen, analyseren, uitwerken en afstemmen van processen
• Bijdragen in de verschillende testfases (o.a. uitvragen werkwijze, stappenplan, veranderingen ten opzichte van nu, vastleggen van het proces)
• Assisteren van de projectmanager, de projectleiders en collega's binnen het team bij diverse werkzaamheden

Processen uitwerken en afstemmen voor de producten:
• Signaalmodellen
• Eenmalige Analyses
• Dashboards

Resultaat:
• Factsheet (overzicht alle (beschikbare) hulpmiddelen op 1 A4)
• Voorkeursscenario’s
• Functioneel Ontwerp
• Proces schema’s en beschrijvingen

Achtergrond opdracht
De Belastingdienst ontwikkelt en implementeert een nieuw IT-platform waarop veilig analytics-werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, genaamd de Analytical Data Perimeter (ADP). Het dienstonderdeel DF&A implementeert dit platform voor zijn medewerkers. Het werk van ongeveer 200 mensen wordt geraakt door deze implementatie. Dit is een programma (A3V) met een doorlooptijd van enkele jaren. Binnen het programma zijn deelprojecten voorzien waarin het opgeleverde platform wordt getest. Vanuit het A3V programma wordt nu gewerkt aan de systematische omgeving die volgend jaar technisch opgeleverd wordt aan de klantgroepen binnen de Belastingdienst. DF&A is 1 van de klantgroepen. Door de lengte van het project zijn er ook momenten dat er even geen proces ontwikkeld hoeft te worden voor het programma A3V. Op die moment ondersteun je ook de leden van het team die de reguliere analytics processen van DF&A aan het uitwerken zijn. Het voordeel hiervan is dat je een breed begrip krijgt van onze processen en zo ook die kennis kunt meenemen richting het programma A3V.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen

Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
BPMN (aantoonbare ervaring)
Agile/SAFE (aantoonbare kennis en ervaring)
HBO Werk/denkniveau in relevante richting

Professionele Kennisgebieden
Proces Modelleren en Analyseren

Werk- en denkniveau
Ervaring met processen ontwerpen (3 jaar werkervaring)
Ervaring met of aantoonbare kennis van IT en analytics, om de materie snel eigen te kunnen maken (3 jaar werkervaring)

Wensen

Competenties
Analytisch, Creatief, Klantgericht, Flexibel, Resultaatgericht, Zelfstandig, Nieuwsgierig en Pro-actief.

Aanvullende kennis
Scrum foundation (of hoger)
Ervaring met procesontwerp en procesbeschrijving in Bizzdesign / met BPMN
Meerjarige ervaring binnen de overheid is een pré
Werkervaring in een Analytics omgeving is een pré