Procesontwerper/ Businessanalist

Opdrachtnummer: MY210401406   |   Sluitingstijd: 31-12-2021

calendar_icon

03-05-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Opdrachtbeschrijving

Als senior procesontwerper ben je de verbindende schakel tussen de business, architectuur, ICT, test en implementatie. Je bent de kartrekker in jouw team. Door jouw schat aan kennis van deze deelgebieden kun je omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Je stelt requirement-, business- en informatieanalyses op en ontwerpt logische proces- en gegevensmodellen. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Daarnaast ontwerp je specificaties waarmee jouw IT-collega’s functionaliteiten kunnen bouwen. Tot slot zorg je dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd.

Achtergrond opdracht

Miljoenen mensen in Nederland ontvangen huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of een kindgebonden budget. Doordat vele mensen afhankelijk zijn van hun toeslag, luistert toekenning en uitbetaling zeer nauw. Ook maatschappelijke hulporganisaties en intermediairs zijn zeer betrokken en laten snel van zich horen als er zaken mis gaan of er in hun ogen verbetering mogelijk is. Toeslagen werkt met een realtime systeem waarin burgers direct hun toeslagen kunnen aanvragen, muteren en raadplegen. Systeemwijzigingen zijn daarom voor de burger vaak direct zichtbaar. Die zijn nodig omdat er regelmatig wijzigingen in wet- en regelgeving optreden. Kantoor Toeslagen is constant bezig om het productieproces efficiënter en effectiever te maken en hanteert een steeds stringentere handhavingsstrategie.Integratie Business Services (IBS) Toeslagen ontwikkelt, integreert, levert en beheert IV-oplossingen voor de keten Toeslagen. We doen dit volgens de principes van het Agile werken en zoveel mogelijk conform het SAFe-framework. Kantoor Toeslagen, de business, stelt de doelen en prioriteiten, waarna de voorbereiding en realisatie worden uitgevoerd door de verschillende teams.

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau

Je bent bij voorkeur bekend met de SCOPAFIJTH-methode en hebt bij voorkeur ervaring in het werken met impactanalyses. 

Je hebt kennis van BES en/of gegevensmodellering

Relevant HBO-diploma bijvoorbeeld richting informatica of bedrijfskunde. 

Professionele Kennisgebieden

Proces Modelleren en Analyseren

Bedrijfsregels modelleren

Kwaliteitenprofielen

Functioneel Ontwerp / Startarchitectuur

Informatiebeleid

Werk- en denkniveau

Minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van procesinrichting / 5 jaar ervaring

Kennis van en ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesontwerp / 5 jaar ervaring 

Bij voorkeur kennis van organisatieveranderings-, inrichtings-, en procesprincipes, bij voorkeur binnen complexe processen zoals die van de Belastingdienst

Wensen
Competenties

Analyseren 

Resultaatgerichtheid 

Samenwerken 

Plannen en organiseren 

Omgevingsbewustzijn

Aanvullende kennis

Bekend met agile en de toepassing van de scrummethodiek 

Kennis van het Toeslagenproces