Risicomanager (Privacy Impact Assessments)

Opdrachtnummer: MY20032636   |   Sluitingstijd: 30-06-2020

calendar_icon

04-05-2020 t/m 30-06-2020

pin_icon

Utrecht

clock_icon

36 uur per week

Opdrachtbeschrijving
Als opsteller PIA's ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een tweetal Privacy Impact Assessments (PIA's) voor analytics producten. De input van deze PIA's zal deels worden geleverd door data-analisten, onze privacy coördinator en de opdrachtgevers voor deze PIA's, deels zal je de informatie voor de PIA's zelf uit onze systemen en code moeten achterhalen. Ook bepaal je welk onderhoud er nodig is op deze PIA's en hoe dat het beste vorm kan worden gegeven. Tijdens het opstellen van deze PIA's geef je ook vorm aan het proces waarmee toekomstige PIA's voor analyticsproducten zullen worden opgesteld. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je bijdraagt aan een aantal andere PIA's, met name op het gebied van analytics producten die in deze PIA's geraakt worden.

Achtergrond opdracht
Belastingdienst Toeslagen heeft behoefte aan meer inzicht in de risico's die spelen in hun risicoclassificatie en hun fundament van data opwerkingen. Om dit inzicht te verkrijgen wil Toeslagen nieuwe PIA's voor deze informatieproducten opstellen. De risico's die uit deze PIA's naar voren komen zullen moeten leiden tot mitigerende maatregelen die over de volle breedte van het anaytics proces van Toeslagen verbeteringen opleveren.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Professionele Kennisgebieden
- Risicomanagement / minimaal 3 jaar ervaring

Kwaliteitenprofielen
- Business Intelligence / Data Analyse / minimaal 1 jaar ervaring

Werk- en denkniveau
- HBO+ / 3 jaar ervaring

Wensen
Competenties
- Organisatiesensitief
- Teamspeler
- Communicatief vaardig
- Flexibel

Aanvullende kennis
- Uitgebreide ervaring met PIA's
- Uitgebreide kennis van AVG/GDPR
- Ervaring met analytics producten
- Kennis van de processen van de Belastingdienst is een pre