Senior Java Ontwikkelaar

Opdrachtnummer: MY210302309-2   |   Sluitingstijd: 01-07-2021 12:00

calendar_icon

12-07-2021 t/m 31-10-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.


Opdrachtbeschrijving

Bij IBS Douane, voor team Inning in de keten TAAK, willen wij onze JAVA capaciteit en expertise uitbreiden. We zoeken een senior JAVA ontwikkelaar met test ervaring. Opdracht is het leveren van JAVA- en test capaciteit aan het project Digitale Snelweg Douane. De werkzaamheden zullen, onder andere, uit applicatie ontwikkeling bestaan, maar ook zaken als het helpen ontwerpen en (geautomatiseerd) testen vallen onder het takenpakket. Van de (senior) Java ontwikkelaar wordt verwacht hier zowel adviserend als uitvoerend een bijdrage aan te leveren.

Tevens wordt van de (senior) Java ontwikkelaar verwacht dat deze sparring partner is voor de overige teamleden en externe partijen. Denk hierbij aan het TTO, de JOS, andere multi disciplinaire teams.

Achtergrond opdracht

Doel van het invullen van deze plek in het team is tijdelijk capaciteit vanuit team Inning te leveren aan het project DSD.

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau

OCA Java SE 8, OCP Java SE 8, Java EE.Cerificaat

Professionele Kennisgebieden

 Programmeren

Kwaliteitenprofielen

 Applicatieontwikkeling 

Werk- en denkniveau

• Senior ervaring met JAVA / 3 jaar ervaring
• Senior ervaring met testen van complexe systemen en uitvoering van acceptatie- en ketentesten (3 jaar) / 3 jaar ervaring
• Aantoonbare ervaring met Agile Scrum / 3 jaar ervaring 
• Aantoonbare kennis en ervaring van: IBM Pure Application System (IPAS), IBM WebSphere Application Server (WAS), DB2, MQ, NDVR-GDI / 3 jaar ervaring

Wensen
Competenties

• Initiatief tonen / proactieve houding 

• Zorgvuldigheid 

• Plannen 

• Verantwoordelijkheidsgevoel 

• persoonlijke vaardigheden: goede communicatieve vaardigheden, gericht op samenwerking (“teamplayer”), flexibele instelling, drive en doorzettingsvermogen. We zoeken iemand die echt gemotiveerd is om in een Agile/Scrum omgeving te werken en daaraan ook actief wil bijdragen (Zowel binnen als buiten het eigen team).

Aanvullende kennis

Je hebt (meer dan) 3 jaar kennis en ervaring met: - Java en JEE - Unit testing en het beoordelen en borgen van codekwaliteit - Jenkins, Maven, Sonarqube, Webservices, JPA - IBM Pure Application System (IPAS) - Java Ontwikkelstraat - Soap XML - GIT - Jira - Confluence - BitBucket - Jenkins - Nexus - Splunk - Dinq - Sonar - Cucumber - IBM WebSphere Application Server (WAS), DB2, MQ, NDVR-GDI - Kennis van testframeworks zoals Robot Framework , Cucumber, Fitnesse

Overige functiewensen

In verband met de verwachte extra werkzaamheden tbv het project Digitale Snelweg Douane, is team INN op zoek naar een (senior) Java ontwikkelaar. Naast de uitvoerende taken, wordt verwacht dat jij waarde hecht, en een visie hebt op het continueren en borgen van de kwaliteit van de systemen. 

Dit houdt in dat, naast de uitvoerende werkzaamheden, van jou wordt verwacht dat je gemotiveerd bent, en de meerwaarde ziet om een coachende en adviserende rol in het team op je te nemen.