Senior medewerker IV Database Administrator

Opdrachtnummer: MY210510533-2   |   Sluitingstijd: 22-06-2021 12:00

calendar_icon

01-06-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Opdrachtbeschrijving

De volgende werkzaamheden worden van je verwacht:

-    Optimaliseren database voor datamigratie.
-    Optimaliseren database voor overige functionaliteiten.
-    Inzicht geven in prestaties database.
-    Performance analyses
-    Testen en beoordelen van de scripts bij opleveringen voor releases en uitvoeren van databasecompares.
-    Loads/unloads uitvoeren, bijvoorbeeld om testsituaties snel te kunnen resetten.
-    Ondersteunen bij het testen van grotere conversies als die nodig zijn.

Wij werken binnen IBS I&B Agile conform het SAFe model. Je moet communicatief vaardig zijn, klantgericht en willen samenwerken met architect, scrumteam en functioneel beheer

Achtergrond opdracht
Je komt te werken binnen Integratie Business Services (IBS), afdeling Inning en Betalingsverkeer, team IED De DBA er ondersteunt de ontwikkelteams binnen I&B afdeling. Jij wordt ingezet bij het team IED waar jij het ontwikkelteam ondersteunt in hun werk op het vlak van DBA werkzaamheden. Jouw werk is daar ontzettend breed. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen, die nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Jij bent zelfstandig en kunt makkelijk omgaan met veranderingen. Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit. Kunt goed samenwerken en je voelt je thuis in een professionele scrumteam waarbij samenwerken en zelfstandig werken hand in hand gaan. In jouw rol als senior dba'er begeleid en coach je de scrum team op het vlak van inrichten en beheren van de databaseomgevingen. Bent o.a. vraagbaak voor de ontwikkelaars. Levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de afdeling volgens het Agile gedachtengoed. Tevens kun je ingezet worden bij andere teams.
Binnen IED wordt gewerkt aan e-commerce, dit is Europese wetgeving. Door deze wetgeving gaat de database van IED flink groeien. We willen dit graag op een efficiënte wijze doen.

Organisatorische context en cultuur

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau

Je hebt ervaring met databases in een JAVA ontwikkelomgeving op Midrange platformen (DB2-LUW).

Je hebt daarnaast ervaring als DBA op Mainframe z/os en DB2 in complexe omgevingen.


Professionele Kennisgebieden

Database Administration


Kwaliteitenprofielen

3.1.7 Databasebeheer


Werk- en denkniveau

Je werkt en denkt op hbo niveau en hebt bij voorkeur een hbo-diploma in een relevante richting zoals technische informatica.


Wensen

Competenties

Initiatief, pro-actief, samenwerkingsgericht, flexibel, analytisch, contact- en resultaatgericht, communicatief vaardig


Aanvullende kennis
Ruime ervaring in het werken in scrumteams . Ervaring hebben met SAFE/Agile werken en een positieve houding te hebben tav deze manier van werken

Overige functiewensen

Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift