Senior Netwerk en Security Specialist

Opdrachtnummer: MY22011370   |   Sluitingstijd: 24-01-2022 15:00

calendar_icon

28-03-2022 t/m 28-03-2024

pin_icon

Den Haag

clock_icon

38 uur per week

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.


Opdrachtbeschrijving

Jij hebt een grote verantwoordelijkheid. Denk alleen al aan de security die natuurlijk voor elke organisatie belangrijk is, maar voor de MIVD al helemáál. Mede daardoor blijven we continu innoveren. 

Je werkt aan de continue doorontwikkeling en het beheer van de inlichtingen- en veiligheidssystemen, ondersteunende systemen en de infrastructuur. Je bent een specialist op het gebied van netwerken en beveiliging. Firewalls hebben voor jou geen geheimen. Termen als virtuele, transparante en fysieke firewalls zijn voor jou vanzelfsprekend. Je werkt in een klein team nauw samen en kijkt ook over de grenzen van je eigen specialismen heen. Je bent een van de Lead Engineers en stuurt samen je teamgenoten inhoudelijk aan. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, configureren, implementeren en migreren van security oplossingen. Na of tijdens dit traject borg je kennis en kunde binnen het team, zodat collega's in staat zijn de nieuwe oplossingen 24/7 te ondersteunen. Samenwerken met diverse teams, afdelingen en ministeries zijn van doorslaggevend belang.

Jouw team maakt deel uit van de Unit IT. Samen met je collega’s los je knelpunten op en stuur je door lifecyclemanagement toe te passen. Je hebt een actieve houding en je komt met verbetervoorstellen. De constant veranderende technologische en operationele context is bij jou altijd top of mind. Je bedenkt en ontwerpt dan ook nieuwe oplossingen en hebt een voortrekkersrol in vernieuwingstrajecten en bij de keuzes van productlijnen.

Je werkt niet alleen in multidisciplinair verband, maar ook met collega’s van andere ministeries en soms in internationaal verband. Zo initieer je onderzoeken naar de verbetering van de infrastructuur en neem je deel aan ontwikkeltrajecten. Waarna je nieuwe informatiesystemen of aanpassingen implementeert en kwaliteitscriteria opstelt. Ben jij die specialist op gebied van netwerk security en weet je kaders, richtlijnen en standaarden voor onze hard- en software te formuleren? Grijp dan nu je kans!

Achtergrond opdracht

Door capaciteitstekort binnen het team netwerken is er behoefte aan een netwerk security specialist.

Organisatorische context en cultuur

De MIVD richt zich op het tijdig leveren van een actueel, betrouwbaar, onpartijdig, voorspellend en exclusief product (strategisch, tactisch en operationeel) op het gebied van inlichtingen, contra-inlichtingen en veiligheid. De MIVD doet dit primair ter ondersteuning van de besluitvorming door de politieke, ambtelijke en militaire leiding van Defensie, maar ook andere afnemers worden bediend. De dienst ondersteunt 24/7 in nationaal en internationaal verband bij militaire operaties.

De MIVD bestaat uit stafafdelingen, operationele en ondersteunende afdelingen en een directie. Je komt te werken bij de Unit IT. Een hoogwaardige IV/ICT-omgeving is voor de MIVD van vitaal belang. De Unit IT is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire IT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse, architectuur en projectmanagement. Ook onderhoudt de unit nationaal en internationaal relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties.

Eisen

Kandidaat heeft aantoonbare operationele kennis en ervaring als senior netwerk specialist.    
Kandidaat heeft aantoonbare operationele kennis en ervaring als firewall specialist.    
Kandidaat heeft aantoonbaar zelfstandig meerdere migraties en implementaties gedaan van nieuwe firewall clusters, inclusief ontwerpen en documenteren.    
Kandidaat heeft aantoonbaar verkeerstromen in kaart gebracht en op basis daarvan firewall rules gedefinieerd en ingevoerd.    
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in Network Design.
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Fortinet.
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Extreme networks.
Kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding of hoger.    
Kandidaat is SCCP gecertificeerd.

Wensen

Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Juniper
Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Cisco
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met de Safe / Agile werkwijzen
Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring binnen Defensie
Kandidaat is bij voorkeur opgeleid in Extreme switching