Senior testautomatiseerder

Opdrachtnummer: MY210326370-2   |   Sluitingstijd: 31-12-2021

calendar_icon

03-05-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving

IV zoekt voor de Integratie Business Services (IBS) Loonheffingen 1 ervaren senior testautomatiseerder met uitgebreide kennis van en ervaring met testautomatisering en Robot Framework, voor een moderniseringstraject Vernieuwing HLP (Heffing Loonbelasting en Premie Werknemers- en Volksverzekering). De huidige applicatie is technisch verouderd en zal worden herbouwd met behulp van JAVA / Angular en zal worden gehost via Mainframe.
We zijn op zoek naar een energieke collega die vanuit zijn of haar kennis en ervaring hier een bijdrage aan kan leveren aan dit project. Ben je in staat om in een Agile/Scrum team de testautomatisering in Robot Framework zo in te richten dat kwaliteit van de gebouwde software snel en eenduidig aangetoond wordt, dan zijn wij op zoek naar jou. Naast de testautomatisering verwachten we dat je inbreng geeft bij de test&ontwikkelaanpak van het nieuwe HLP, met behulp van de ontwikkelaars, architect en testmanager.

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en testuitvoering van de Systeem & Integratie Test, performance test en voor ondersteuning bij ketentesten (die deels ook handmatig kunnen plaatsvinden). Ook het inrichten van onderhoud en beheer voor de testautomatisering (tool en data) en het realiseren van kennisborging en –overdracht behoort tot het takenpakket.
Activiteiten: 

• Opzetten van testautomatisering met passende aanpak/strategie en tooling in een OTAP ontwikkelstraat. 

• Uitvoeren van Systeem-/Systeem Integratie testen en performance test. 

• Opzetten, uitvoeren en onderhouden van geautomatiseerde testsets. 

• Borgen en overdragen van kennis.

Achtergrond opdracht
In september 2020 is gestart met een nieuw ontwikkelteam voor VHLP. Doelstelling is om eind 2025 de oude HLP applicatie vervangen te hebben door een nieuwe JAVA/Angular applicatie (i.c.m. BRM) die de eindgebruiker minstens zo goed ondersteunt als nu het geval is. De keten Loonheffingen genereert de grootste vulling van de schatkist (€150 miljard), en zorgt vanuit de Loonaangifteketen (LAK) met UWV en CBS, voor het verzamelen en verwerken van loon- en uitkeringsgegevens voor een groot aantal afnemers. De HLP applicatie is een omvangrijke, complexe applicatie die hierin een centrale positie heeft.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
Uitgebreide aantoonbare ervaring met testautomatisering (primair Robot Framework).
Aantoonbare ervaring met Agile/SCRUM werken.
Ruime ervaring met het opzetten van testtrajecten

Professionele Kennisgebieden
Testen

Werk- en denkniveau

Uitgebreide aantoonbare ervaring met testautomatisering (Robot Framework). (3 jaar werkervaring)

Aantoonbare ervaring met Agile/SCRUM werken. (3 jaar werkervaring)

Wensen

Competenties

- In staat om de testaanpak en testautomatisering van het team op te zetten. Vormgevend, selfstarter. - Samenwerken binnen het team en met raakvlakken/andere afdelingen en teams. - Goed kunnen functioneren in complexe en veranderende omgeving. - Gestructureerd werken, nauwgezet. - Communicatief en taalvaardig

Aanvullende kennis

- Zelfstandig testontwerpen kunnen maken. - Testautomatisering kunnen aansluiten op te ontwikkelen Unit- en Integratietesten. - kennis & ervaring met moderne tooling (bijv. Robot Framework, Cucumber, Selenium, JMeter) en scripting (bijv. Python, Bash) - Kennis & ervaring met performance testen - Kennis/ervaring met MQ - (minimaal) HBO werk- en denkniveau