Solution architect

Opdrachtnummer: MY210115124-2   |   Sluitingstijd: 31-12-2021

calendar_icon

29-03-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Utrecht

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.


Opdrachtbeschrijving

Binnen het domein Analytics in de Belastingdienst is er een transitie gaande van werkwijze en platform. Voor de uitwerking en vertaling van gebruikerswensen enerzijds en de bestuurlijke visie van de IT-aanpassingen anderzijds, vorm jij een belangrijke schakel.
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de architectuur voor een solution. Deze solution positioneer je als onderdeel van het gehele domein Analytics. Je bent een sparringpartner voor de domeinarchitect, het IV team, de productmanagers en de eindgebruiker.

Achtergrond opdracht
Onze maatschappij verandert snel. Daar hebben we uiteraard ook binnen de Belastingdienst mee te maken. Wetgeving en technologie zijn in beweging. De informatievoorziening speelt hier al volop op in. Advanced analytics neemt daarin een steeds belangrijkere positie in: door big data verantwoord in te zetten wordt slim en wendbaar werken mogelijk, terwijl de vrijwillige naleving van burgers en bedrijven centraal staat. Om te zorgen dat analytics deze belofte blijft waarmaken, werkt de Belastingdienst aan de implementatie en doorontwikkeling van een nieuw analytics platform door middel van het programma Analytics Veilig, Vertrouwd en Vernieuwend (A3V), dat meteen de KPI’s verwoordt. Het platform stelt de medewerkers van verschillende dienstonderdelen in staat analytics verantwoord in te zetten om een belangrijke bijdrage te leveren aan de Belastingdienst van de toekomst.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
Kennis van TOGAF, Archimate

Professionele Kennisgebieden
Proces Modelleren en Analyseren

Kwaliteitenprofielen
1.1.2 Functioneel Ontwerp / Startarchitectuur
1.1.4 Technische Architectuur


Werk- en denkniveau
HBO werk- en denkniveau / 3 jaar ervaring

Wensen
Aanvullende kennis
Kennis van actuele ontwikkelingen, zoals microservices, containertechnologie, bouwblokken en development pipelines. 

Ervaring met SAS en/of Teradata infrastructuur. 

Ervaring als solution architect in een overheidsorganisatie.