System Engineer Database Management Systemen

Opdrachtnummer: MY20032043   |   Sluitingstijd: 30-06-2020

calendar_icon

15-04-2020 t/m 30-06-2020

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

40 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeelt dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.


Opdrachtbeschrijving
De werkzaamheden zijn het ontwerpen, realiseren en testen van de infrastructuur die voor DB2 databases op AIX, Linux of iPas nodig is.Bij deze opdracht komt veel onderzoek, scripting, (bouw)testen en documentatie kijken.Er is een belangrijke rol in het realiseren van enterprise-oplossingen.Qua development methode wordt er met scrum gewerkt, we verwachten dat de kandidaat breed inzetbaar is. In de komende scrum sprints zijn er o.a. een aantal bouw opdrachten waarop de inzet verwacht wordt.

Ter aanvulling: de werkzaamheden betreffen dus niet het beheer of applicatieontwikkeling van de databases en DB2, dat is bij andere afdelingen belegd.

Achtergrond opdracht
Bij de Belastingdienst is alles een slagje groter. Miljoenen mensen doen hun aangifte digitaal en vinden het volkomen normaal dat de Belastingdienst vast hun gegevens klaarzetten zodat het invullen snel en makkelijk kan.De kandidaat zorgt er voor dat de database-infrastructuur optimaal is ingericht voor zeer veel verschillende soorten primaire processen, waarbij ook ondernemend Nederland leunt op de expertise en vakmanschap.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-  landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Het team DBMS Decentraal verzorgt het lifecyclemanagement en het generiek beheer van de Midrange  databasemanagementsystemen (DBMS) DB2, Oracle, Sybase. We werken op het snijvlak van operating  systemen en applicaties. Belangrijke aspecten hierbij zijn databasehosting, aansluitvoorwaarden, business continuity management, quality of service en security. Voor het realiseren van de architectuurdoelstellingen voeren we continu meerdere opdrachten uit, variërend van onderzoeksopdrachten tot het realiseren en implementeren van major DBMS-versies en bijbehorende  beheertooling. Op het AIX en Linux platform gebruiken we voornamelijk shell-scripting (ksh en bash). De komende jaren staan er op het gebied van databases meerdere innoverende opdrachten gepland, denk bijvoorbeeld aan DBMS als een service (DBaaS), database clustering, private cloud ready en verbeteringen op het gebied van enterprise beheer. Het team bestaat momenteel uit 16 medewerkers.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
- HBO Werk- en denkniveau
- Brede kennis en ervaring met Database Management systemen
- Brede kennis en ervaring met Midrange systemen
- Algemene kennis van testen en testmethodieken op het gebied van databases
- Kennis van en ervaring met Shell scripting (KSH, BASH)

Professionele Kennisgebieden
- Systeembeheer

Werk- en denkniveau
- Kennis van en ervaring met DB2 voor midrange systemen / 2 jaar ervaring
- Kennis van en ervaring met AIX / 2 jaar ervaring
- Kennis van en ervaring met Linux / 2 jaar ervaring

Wensen
Competenties
- Goed overzicht kunnen behouden in complexe infrastructuren
- Besluitvaardig, durf en zorg voor kwaliteit
- Klantgericht, Samenwerken- Nauwkeurig

Aanvullende kennis
- Kennis van Kennis van Sybase, Oracle/Exadata;
- Kennis van netwerken (CCNA);
- Kennis van Storage en Backup & Recovery;

Overige functiewensen
- HBO werk- en denkniveau of diploma bij voorkeur op het gebied van ICT
- ITIL
- Agile
- Scrum