Test Automation Engineer

Opdrachtnummer: MY210608609   |   Sluitingstijd: 23-06-2021 12:00

calendar_icon

01-07-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Er bestaat een kans dat de kandidaat thuis moet werken i.v.m. Covid-19

Opdrachtbeschrijving
We zijn op zoek naar een functionele tester die ervaring heeft in het geautomatiseerd testen in een Java omgeving. Onze kandidaat is kritisch en kan meepraten met de bouwers. Hij/zij stelt de juiste vragen over de test, en is zelfstandig in staat om testontwerpen te definiëren en deze om te zetten in geautomatiseerde functionele testen.

Achtergrond opdracht
Binnen de afdeling IBS Inning en Betalingsverkeer kom je te werken in het Agile scrumteam SMI/RAI van de Agile Release Trein Kantoor. Trein Kantoor staat opgesteld om applicaties te maken voor de medewerkers (invorderaars) van de Belastingkantoren in het land. Als teamlid van het agile scrumteam werk je samen in sprints van 2 weken aan features. SMI en RAI zijn backend systemen in een SOA-landschap met REST- en SOAP-services en worden ontwikkeld in Java. Hierbij wordt in hoge mate gebruik gemaakt van geautomatiseerde tests, zowel voor functionele zaken als technische aspecten. De belangrijkste testtools zijn
Cucumber en jMeter. Als tester ben je verantwoordelijk voor het tijdig en correct uitvoeren van de verschillende tests. Daarnaast wordt gevraagd om multi
disciplinair inzetbaar te zijn indien nodig of gewenst. Als medewerker van het team is brede kennis van testen en testautomatisering zeer gewenst. Ook de bereidheid om niet alleen met testen bezig te zijn, maar de andere teamleden in ontwerp en bouw te ondersteunen, moet aanwezig zijn. De tester moet het vermogen hebben de testen van het team, inclusief raakvlak- en ketentesten, zo in te richten, dat er zoveel mogelijk kwaliteit gewaarborgd wordt. Ervaring met het automatiseren van testen in een JAVA omgeving is een grote pré.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen

Professionele Kennisgebieden
Testorganisatie en -uitvoering


Werk- en denkniveau
HBO-werk en denkniveau
Testautomatisering (4 jaar werkervaring)
Ervaring als tester in een SOA-landschap (2 jaar werkervaring)

Wensen

Competenties
Wij zoeken iemand die makkelijk het initiatief neemt, samenwerkingsgericht, flexibel, analytisch, kritisch, nauwkeurig en communicatief vaardig is.

Aanvullende kennis
- Kennis en ervaring met de SCRUM-werkwijze
- Kennis van JIRA, Confluence
- Bekend is met de testautomatiseringstooling J-meter en Cucumber.