Test Developer

Opdrachtnummer: MY210607622   |   Sluitingstijd: 17-06-2021 12:00

calendar_icon

01-07-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving
Voor IBS Omzetbelasting zijn we op zoek naar een hands-on Test Developer/Test Automation Engineer met kennis en ervaring van automatisering van testen in een Java-omgeving. Ben jij een Java-developer met veel affiniteit met testen of ben jij een tester met enige Java-development ervaring, dan ben jij precies wat we nodig hebben. Wat verwachten we van een Test Developer/Test Automation Engineer? Het zelfstandig kunnen ontwikkelen van een stuk automatisering tbv van geautomatiseerde testen (dus minimale afhankelijkheid van de developers in het team). Unittesten en integratietesten automatiseren behoren tot de taken. Het schrijven van geautomatiseerde, functionele, herbruikbare testen. Het opzetten van toekomstbestendig en toekomstgerichte geautomatiseerde testen. Het ontwerpen en uitvoeren van die geautomatiseerde testen hoort daar natuurlijk ook bij. En op basis van de uitgevoerde testen het opstellen test(risico)rapportage. In sprints van 2 weken wordt nauw samengewerkt met de productowner aan nieuwe functionaliteit.
Meerdere teams werken samen aan de EU btw e-Commerce binnen een releasetrain. Team ESSentials is daar één van, en zij zijn op zoek naar teamuitbreiding met specifieke test expertise.

Achtergrond opdracht
Het middel waar met name aan gewerkt zal gaan worden is: EU BTW e-commerce. 1 Januari 2021 is de wetgeving 'e-commerce 2021' van kracht geworden. Dit heeft tot gevolg dat ondernemers die in de EU goederen verkopen of diensten leveren, mogen deelnemen aan de Europese regeling 'One Stop Shop' (OSS) voor het afdragen van de BTW. De wetgeving bestaat uit 3 OSS-regelingen: de unie-regeling, de niet-unie-regeling en de invoerregeling. Aan deze regelingen kunnen ondernemers in de EU en ondernemers van buiten de EU meedoen. De voorwaarden van deelname bepalen welke ondernemer aan welke regeling kan meedoen. Deze drie regelingen vervangen de twee bestaande regelingen die onder de naam MOSS(Mini One Stop Shop) vanaf 2015 in werking zijn. Nieuwe meldingen voor de MOSS regelingen zijn vanaf januari 2021 niet meer mogelijk. Wel is het nog mogelijk om een correctie te doen op meldingen van voorgaande
kwartalen met een maximale leeftijd van 3 jaar. De MOSS-regelingen blijven dan ook tot aan januari 2024 van kracht. Dit betekent dat voor een periode van drie jaar zowel de bestaande MOSS (gedeeltelijk) als de nieuwe OSS in werking zal zijn. Aangezien de geautomatiseerde ondersteuning voor het OB gedeelte voor het grootste deel nieuw wordt ontwikkeld, heeft dit ook gevolgen voor het onderhoud en beheer. De wetgeving voor zowel MOSS als OSS staan drie jaar parallel in productie. Voor de OSS-regelingen wordt uitgegaan van ruim twee miljoen klanten, twaalf miljoen berichten per jaar en een piekverwerking per kwartaal van maximaal 300.000 berichten per dag. Daarnaast is onze IV-afdeling gestart met de modernisering van het IT-landschap. Deze verandering bestrijkt de inrichting voor alle wetgeving in de OB. De verandering die volgt uit de wetgeving voor de OSS-regelingen, wordt gerealiseerd in het nieuwe OB-IT-landschap. De verandering gaat uit van het realiseren van een landschap dat schaalbaar is, rekening houdend met het toevoegen van de overige regelingen. Op dit moment zijn er meerdere scrumteams die samenwerken aan de tot stand komen van OSS.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen


Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
Specifiek op het gebied van Testen; ontwikkelaar met veel affiniteit voor testen of vice versa.

Professionele Kennisgebieden
Testorganisatie en -uitvoering

Kwaliteitenprofielen
2.1.1 Applicatieontwikkeling

Werk- en denkniveau
Ervaring in een complexe omgeving (3 jaar werkervaring)
Ervaring met het opzetten, inrichten en onderhouden van testautomatisering op diverse niveaus (3 jaar werkervaring)
Gewerkt hebben vanuit userstory's (3 jaar werkervaring)

Wensen


Competenties
Stressbestendig
Energiek
Pro-actief
Analytisch
Samenwerkingsgericht
Leergierig/nieuwsgierig
Communicatief vaardig
Flexibel
Opbouwend kritisch

Aanvullende kennis
SAFe
Scrum
Jira
Confluence
GIT
Tooling mbt Testautomatisering
ISTQB Advanced of vergelijkbaar (Test Analyst, Technical Test Analyst, Test Automation Engineer)
Java
DB2
SQL
XML/XSD