Testautomatiseerder RobotFramework

Opdrachtnummer: MY210602649   |   Sluitingstijd: 15-06-2021 17:00

calendar_icon

01-07-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving

De Douane Keten Aangifte (DA) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van IV-voorzieningen voor de Douane aplicaties, diw het aangifteproces voor Douane ondersteunen. Daaronder vallen de systemen voor oa invoeren, doorvoeren en uitvoeren van goederen naar de EU (en Nederland).Voor het proces Vervoer zal een nieuwe applicatie DVA (Douane Vervoer Applicatie) worden ontwikkeld, die het huidige systeem vanaf 2024 zal gaan vervangen. Deze nieuwe applicatie zal worden ontwikkeld met 2 nieuwe DVA teams. Voor deze teams zijn we oa op zoek naar een ervaren testautomatiseerder mbv RobotFramework.De ontwikkeling van applicaties en het verbeteren of uitbreiden van bestaande applicaties binnen de IV Douane organisatie vindt kort-cyclisch plaats m.b.v. Agile-ontwikkelmethoden. Alle Douane applicaties zijn in beheer in 3 ketens, welke bestaan uit meerdere multidisciplinaire teams. Dergelijke teams bestaan uit een mix (multidisciplinair) van ontwikkelaars, aangevuld met een Scrum Master en een Product Owner. Specifieke vakkennis:- ruime ervaring met het uitdragen van Visie en Strategie o.b.v. Test Automation Piramide naar team(s);- ruime ervaring met het uitdragen van geautomatiseerd testen op UI laag, API laag en Code laag;- ruime ervaring met frameworks, mn Robot Framework;- ervaring met het uitdragen van Continuous Integration en Continuous Delivery (Jenkins);- Aantoonbare ervaring als senior lead tester;- kartrekker, coach en vraagbaak voor je collega testers;- Opstellen van teststrategie voor functionele testen, regressietesten, de integratietesten en de ketentesten en de uitvoering hiervan;- Opzetten van continuous testen;- Opstellen van de geautomatiseerde testscenario’s;- Continu verbeteren van het testproces.Naast de noodzakelijke vakkennis vragen we de volgende persoonlijke vaardigheden: - Kennis van SCRUM en ervaring met SCRUM-projecten - Kennis en ervaring met SAFe is een pré.- Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, gericht op goede samenwerking (“teamplayer”), een flexibele instelling, drive en doorzettingsvermogen.We zoeken iemand die echt gemotiveerd is om in een Agile/Scrum omgeving te werken en daaraan ook actief wil bijdragen (binnen en buiten het eigen team). Algemene taken van een teamlid binnen een MultiDisciplinair-team zijn:- Je draagt bij aan het verfijnen van backlog items- Je draagt bij aan het plannen van iteraties- Je draagt bij aan het meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden- Je neemt actief deel aan de benodigde scrum sessies en events- Je werkt samen met andere multidisciplinaire teams om te zorgen dat de keten altijd blijft werken- Je ondersteunt en vervangt daar waar nodig collega's binnen het multidisciplinaire team.

Achtergrond opdracht
Het team houdt zich vooral bezig met applicaties die noodzakelijk zijn om adequaat en snel de juiste informatie te verschaffen binnen de bedrijfsprocessen van Douane. En dan met name het proces in relatie tot geconstateerde onregelmatigheden.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen:


Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
TMAP of ISTQB gecertificeerd

Professionele Kennisgebieden
Testorganisatie en -uitvoering

Test Management

Werk- en denkniveau
• ervaring met testen en opstellen van functionele- en keten- en koppelvlaktesten (3 jaar werkervaring)
• ervaring SQL / DB2 (2 jaar werkervaring)

• ervaring Robot framework (5 jaar werkervaring)

• XML (2 jaar werkervaring)

Wensen:
Competenties
Persoonlijke vaardigheden: - Initiatief tonen / proactieve houding - Stressbestendig - Zorgvuldig / nauwkeurig - Plannen - Verantwoordelijkheidsgevoel - Goede communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands - Gericht op samenwerking (“teamplayer”) - In staat om buiten eigen werkveld te denken(de hele keten, maar ook meedenken over bijvoorbeeld performancetesten) - Flexibele instelling - Testdrive / gemotiveerd - Analytisch vermogen - Creatief - Klantgericht

Aanvullende kennis
- Git, Jira, Bitbucket en Confluence

- Mainframe, TSO

- Splunk Het is een pré als je kennis hebt van de Douane Processen

Overige functiewensen

Je bent in staat om:

• Zelfstandig functionele tests op te stellen en uit te voeren

• Geautomatiseerde tests op te zetten/bij te werken• Keten/koppelvlak testen uit te voeren

• Kaders te stellen en het team richting te geven wat op welke manier getest moet worden• Bepalen welke testen er uitgevoerd moeten worden om de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteit vast te stellen

• Binnen de kaders van test tooling voorschriften een gedegen advies te geven aan het multidisciplinaire team

• Een bijdrage te leveren aan de vulling van de geautomatiseerde regressietests met de gekozen testtooling

• Te bepalen wat en hoe gedetailleerd er geautomatiseerd getest dient te worden