Tester Java

Opdrachtnummer: MY210623647-4   |   Sluitingstijd: 20-09-2021 12:00

calendar_icon

15-10-2021 t/m 31-12-2021

pin_icon

Apeldoorn

clock_icon

36 uur per week

Vanuit de Opdrachtgever is deze tijdelijke opdracht beoordeeld dat in het kader van de Wet DBA en de beleidsregels hieromtrent, alleen professionals voorgesteld kunnen worden die een dienstbetrekking hebben bij een Leverancier.

Opdrachtbeschrijving
Je wordt als Java tester ingezet bij het ontwikkelen van Web Java-applicaties en web services binnen de afdeling Toezicht van de Belastingdienst IV organisatie. Samen met je collega’s maak je deel uit van één van de 2 scrumteams binnen Toezicht. In sprints van 2 weken levert het team telkens een ‘shippable product’ op. Specifiek ga je samen met collega’s in je scrumteam, de productowner en gebruikers werken aan het (door-) ontwikkelen, onderhouden en borgen van de continuïteit van diverse Toezicht applicaties. Met jouw expertise lever je in samenwerking met je teamleden een kwalitatief goede applicatie op die ook goed onderhoudbaar is. Onderdeel daarvan is natuurlijk een goed werkende geautomatiseerde regressietest. We maken hiervoor gebruik van verschillende tools waaronder Selenium Webdriver i.c.m. Robotframework. De nadruk van jouw opdracht zal komen te liggen op het testen van de applicaties en het opzetten van
automatische regresssietesten met behulp van het genoemde framework. We verwachten van je dat je dit zelfstandig kan doen. Het team waarbinnen je werkt bestaat uit 9 personen.

Achtergrond opdracht
Binnen GBS (Generieke Business Services) team Toezicht bestaat uit een 20 tal medewerkers die zich voornamelijk bezig houden met onderhoud en beheer van diverse applicaties. Het team is heel compact en ondersteunend ingesteld. We leveren graag goede kwaliteit, maar dit gaat niet te koste van de productiviteit.
Elkaar helpen bij vraagstukken zit in ons dna en dit stralen we ook uit.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen

Professionele Kennisgebieden
Testen

Werk- en denkniveau
Je functioneert als java Tester op medior danwel senior niveau. Je hebt kennis en ervaring met het interpreteren van testontwerpen van anderen (3 jaar werkervaring)
Je hebt ervaring met testen van Web-java applicaties in een Agile werkomgeving en voelt je daarin thuis (3 jaar werkervaring)
Je hebt ervaring met het opstellen en begeleiden van Gebruikers acceptatietesten (2 jaar werkervaring)
Je hebt ervaring met het opzetten van geautomatiseerde regressietesten in Selenium Webdriver icm Robotframework (3 jaar werkervaring)

Wensen

Competenties
• Analyseren
• Samenwerken
• Zelfontwikkeling
• Voortgangscontrole
• Klantgerichtheid

Aanvullende kennis
Je hebt aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau
Je bent minimaal 5 jaar ervaring als Java tester
Je hebt goede kennis van het opstellen Testdocumentatie
Je hebt goede kennis van TMAP Next,
Je bent bekend met het mainframe platform Z/OS
Je hebt goede kennis van tooling: RobotFramework, Jenkin, GIT Jira
Je bent Pro-actief
Je bent een team-player en je hebt gevoel voor humor
Je communiceert makkelijk met gebruikers, product-owners en je teamleden.