Business Analist / productowner

Opdracht status
Deze opdracht is gesloten

Voor onze klant de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Business Analist.

Opdrachtomschrijving:

Ten behoeve van de ontwikkeling van het nieuwe generieke portaal Belastingdienst zoeken we een Business Analist / interne Productowner. Je maakt onderdeel uit van een realisatie team met onder meer redacteuren, UX designers en ontwikkelaars (front end en back end). Het realisatieteam realiseert de epics en features die opgeleverd worden door een Design team. In je rol als Productowner vertaal je, in samenwerking met de vertegenwoordiger van de business, de epics en features naar subfeatures en user stories en beheert de team backlog (Jira). Je stemt af met productowners van andere teams en extern over de realisatie van epics en features die samen de totale oplossing vormen. Je bereidt samen met andere productowners de pi-events voor het generiek portaal voor op basis van de prioriteiten die gesteld worden door de opdrachtnemers Generiek Portaal.

In een samenwerkingsverband van de afdelingen KI&S en GBS wordt gewerkt aan de vernieuwing van de websites, en de interactie met burgers en bedrijven. Daarnaast wordt gebouwd aan een portaal voor medewerkers, waardoor het werk in één omgeving bij elkaar komt. Deze ontwikkelingen worden gedaan met moderne middelen zoals portaaltechnologie, HTML5, CSS en API’s. Je werk doe je in teamverband, waarin je communicatief en professioneel vaardig functioneert, en ook in een zelfstandige positie, waarin je leunt op je oplossingsgerichtheid en analytisch vermogen. Een hechte samenwerking met gebruikers en praktische oplossingen als uitgangspunt vormen de basis van ons werk.Er is ruimte om in een breder verband mee te denken over en te werken aan optimalisatie van de werkwijze van de betrokken teams.

Toelichting:

KI&S is verantwoordelijk voor de massale interactie met burgers en bedrijven en voor de ontwikkelingen en vernieuwingen in deze massale interactie. Door heldere informatie en persoonlijke klantinteractie borgt KI&S dat burgers en bedrijven zelf hun zaken met de Belastingdienst op de portals en de website van de elastingdienst kunnen regelen. En hebben ze toch een vraag? Dan worden ze in één contact gewoon goed geholpen.

Functie eisen

Knock-out eisen:

 • Analyseren van Businessprocessen en het vertalen hiervan naar IT-specificaties (minimaal 5 jaar);
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met moderne interactieconcepten en -omgevingen (minimaal 2 jaar);
 • Ruime ervaring met Agile software ontwikkeling (minimaal 2 jar);
 • Affiniteit met webarchitectuur, usability, accessibility, responsive en adaptive design, en webanalyse (minimaal 1 jaar).

Wensen:

 • Ervaring met aansturing van een team is een pré;
 • Ervaring als productowner is een pré.

Competenties:

 • Communicatief en Klantgericht;
 • Resultaatgericht;
 • Samenwerkingsgericht.
reacties

 • Business Analist
 • Agile
 • Informatie analist
 • Product Owner

Belastingdienst

Waar gaat eigenlijk je Belastinggeld heen? Geen enkele organisatie heeft meer klanten dan de Belastingdienst. Iedere Nederlander is verplicht om Belasting te betalen en moet daarin geserviced worden, dat zijn dus meer dan 17 miljoen klanten! Om constant de service, maar ook bijvoorbeeld veiligheid te waarborgen, is expertise in IT nodig. Verschillende projecten vragen om veel verschillende expertises. Daarom werkt de Belastingdienst samen met een grote groep flexibele arbeidskrachten. Dit maakt werken bij de Belastingdienst dynamisch en afwisselend. Meer weten? Kijk dan snel verder!