Ontwerper IAM (Identity & Access Management)

Opdracht status
Deze opdracht is gesloten

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze functie moet een B- screening worden doorlopen met een gemiddelde duur van 6-8 weken.

 

Opdrachtbeschrijving
De Ontwerper is belast met het in (multidisiplinair) teamverband uitwerken van bruikbare oplossingen voor het identity en accessmanagement (IAM) landschap van Defensie. De Ontwerper is creatief en denkt out-of-the box om zodoende te komen tot de best passende oplossing, rekening houdend met kaders zoals architectuur, beleid en beheersbaarheid.De Ontwerper toetst zijn werk regelmatig en staat daarbij open voor feedback.Daarnaast neemt de Ontwerper als onderdeel van het team verantwoordelijkheid voor de team-resultaten. De Ontwerper zal gevraagd en ongevraagd andere werkzaamheden oppakken om de team-resultaten te behalen.
 

Achtergrond opdracht
Binnen Defensie is in de afgelopen jaren een IAM infrastructuur gerealiseerd. Deze infrastructuur is gebaseerd op SailPoint IIQ en IBM SDI en SDS. We vragen een allround IAM ontwerper/architect om daadwerkelijk te ontwerpen.Er wordt gewerkt op basis van de Agile Scrum principes, waarbij de ontwerper onderdeel uitmaakt van een multi disiplinair team.
 

Organisatorische context en cultuur
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.
 

Competenties
- Verantwoordelijk
- Mensgericht
- Durf
- Initiatief
- Creatief
- Flexibel
 

Functie eisen

Eisen
Werkervaring algemeen    
- Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met Security Identity & Authentificatie beheer. / 2 jaar ervaring    
- Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met Agile werken. / 1 jaar ervaring    
 

Werkervaring specifiek
- Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met IAM implementaties (op het gebied van ontwerp). / 1 jaar ervaring    
- Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met SailPoint IIQ. / 1 jaar ervaring
 

Opleiding / Certificaat
- Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 

Wensen
Relevante Werkervaring    
- Kandidaat heeft, bij voorkeur, aantoonbare werkervaring met SailPoint IIQ (specifiek met ontwerpen).    
- Kandidaat heeft, bij voorkeur, aantoonbare werkervaring met IBM SDI/SDS (specifiek met ontwerpen).    
- Kandidaat heeft, bij voorkeur, aantoonbare werkervaring met Archimate (specifiek met ontwerpen).    
 

Kennis, opleidingen en fysieke gesteldheid, fysieke prestaties en geestesgesteldheid
- Kandidaat heeft, bij voorkeur, aantoonbare kennis van SailPoint IIQ.    


  • Identity and Access Management (IAM)
  • Security
  • Agile

Ministerie van Defensie (JIVC)

Gezocht: IT-professionals die klaar zijn om een ‘echte’ uitdaging aan te gaan! De impact van IT op Defensie is enorm. Zo maken IT-professionals het elke dag mogelijk om beter te communiceren, scherper met veiligheid om te gaan en efficiëntere processen te implementeren. Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en behoort tevens tot de koplopers op IT-vlak. Als IT’er werk je daarom met de nieuwste ontwikkelingen in systemen en apparatuur. Ben jij ook grensverleggend? Ben jij klaar om bij te dragen aan innovatie en efficiëntie in een dynamisch werkveld? Klik dan snel verder!