IT Security - Information Security bevat 0 opdrachten

Als information security specialist is het jouw verantwoordelijkheid om de waardevolle data van bedrijven te beschermen tegen diefstal en verminking.

  • Geen resultaten gevonden

IT Security - Information Security

Bedrijfsgegevens kunnen een strategische waarde hebben. Vaak is alleen de database met klantgegevens al een cruciaal bedrijfsmiddel. Hetzelfde geldt voor financiële informatie. Bedrijfsdata worden bijvoorbeeld ook gebruikt om producten te ontwikkelen of verbeteren.

Jouw rol als information security consultant

Het is jouw rol als beveiligingsadviseur om de informatiebeveiliging van de klant te verbeteren. Uiteraard wil je niet dat derden misbruik kunnen maken van bedrijfsinformatie. Applicatie- en databasebeveiliging staan dan ook hoog op je lijst met prioriteiten. Het gaat daarbij niet alleen om het voorkomen van diefstal, ook het vernietigen of verminken van data vormen een serieus risico. Bovendien wordt de beveiliging van persoonlijke gegevens zoals namen, adressen en creditcardgegevens steeds meer gereguleerd. Wetten als GDPR (Global Data Protection Regulation) stellen zware eisen aan de informatiebeveiliging van bedrijven. Deze information security management regels verplichten bedrijven bijvoorbeeld actief zogeheten datalekken te melden. Het is jouw rol om de opdrachtgever tegen dit soort schade te beschermen. We verwachten veel nieuwe opdrachten op dit gebied. Check dus zeker onze website voor de actuele information security vacatures.