Senior SAP Consultant Ketenlogistiek

Opdracht status
Deze opdracht is gesloten

Voor onze klant Defensie zijn wij op zoek naar een Senior SAP Consultant Ketenlogistiek.

Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor deze rol moet, alvorens te kunnen starten, een B-screening doorlopen worden die gemiddeld 6 weken duurt.

Opdrachtomschrijving:

De werkzaamheden zullen voornamelijk bij team Advies&Ondersteuning plaatsvinden, onderdeel van het ketenteam M&F. Het beeld van de werkzaamheden met betrekking tot inzet is gericht op Migratie: 

 • Het aansturen van collega's in het migratie-project;
 • Organiseren/begeleiden FIT/GAP analyses;
 • Organiseren/begeleiden datamigraties en migratietesten; 
 • Het begeleiden en ondersteunen van eindgebruikers bij gebruik van nieuwe functionaliteit ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden;

Toelichting:

Het ketenteam M&F (Materieel-logistiek en Financiën) van JIVC & OPS (Joint IV Commando & Operations) is dé leverancier van IV-gerelateerde producten en diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als voor ondersteunende processen tbv het M&F (Materieel-logistiek en Financiën) domein. Het Ketenteam M&F levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht. Het Ketenteam M&F is tevens het kenniscentrum voor vorming van IV-beleid en - bedrijfsvoering en geeft in die hoedanigheid adviezen aan beleidsmakers, opdrachtgevers en klanten. De verantwoordelijkheid van het Ketenteam M&F strekt zich uit over de gehele levenscyclus van de IV-dienstverlening. De producten en diensten die het Ketenteam M&F daartoe levert, zijn samengesteld uit producten en diensten van Defensie zelf, marktpartijen, militaire partners en militaire samenwerkingsverbanden. In alle gevallen treedt het Ketenteam M&F daarbij op als de regisseur van de totale IV-dienstverlening voor Defensie. Het uitgangspunt daarbij is dat de markt maximaal wordt benut. Het Ketenteam M&F reguleert vraag en aanbod, zorgt voor een tijdige innovatie van de geleverde producten en diensten en draagt zodoende bij aan betaalbare Defensie IVvoorzieningen onder het adagium goed, is goed genoeg. Daar waar de gebruiksomstandigheden dit vereisen worden strengere eisen gehanteerd, zowel t.a.v. het gebruik, de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit als t.a.v. de instandhouding en de achtergelegen ondersteuning. Het Ketenteam M&F biedt klanten en gebruikers één loket. De levering van producten en diensten is voorspelbaar op de aspecten kwaliteit, tijd en geld. Om op korte termijn uitvoering te geven aan deze werkzaamheden heeft JIVC & OPS, Ketenteam M&F behoefte aan een Senior SAP Consultant Ketenlogistiek met MM, DFPS en EH&S kennis.Van de consultant wordt verwacht dat hij/zij zowel zelfstandig kan werken als ook aansturing kan geven aan een of meer collega's v.w.b. werkzaamheden binnen een migratie-project.

JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Functie eisen

Knock-out eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met de SAP-module MM;
 • Kandidaat heeft ervaring bij het aansturen van collega's in een of meer migratie-projecten en het begeleiden van eindgebruikers bij een migratie van een Legacy applicatie naar SAP en/of een implementatie van nieuwe functionaliteiten in het SAP-domein;
 • Kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met de SAP-module EH&S;
 • Kandidaat is In het bezit van een geldig rijbewijs B of BE;
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding IV of ICT.

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring met de SAP-module MM;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring met de SAP-module DFPS;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring met de SAP-module EH&S;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring als migratie begeleider (waaronder FIT/GAP analyses, datamigraties, migratietesten en gebruikersondersteuning) in het SAP domein.
reactie

 • SAP
 • Migratiespecialist
 • SAP Materials Management (SAP MM)
 • SAP Consultant

Ministerie van Defensie (JIVC)

Gezocht: IT-professionals die klaar zijn om een ‘echte’ uitdaging aan te gaan! De impact van IT op Defensie is enorm. Zo maken IT-professionals het elke dag mogelijk om beter te communiceren, scherper met veiligheid om te gaan en efficiëntere processen te implementeren. Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en behoort tevens tot de koplopers op IT-vlak. Als IT’er werk je daarom met de nieuwste ontwikkelingen in systemen en apparatuur. Ben jij ook grensverleggend? Ben jij klaar om bij te dragen aan innovatie en efficiëntie in een dynamisch werkveld? Klik dan snel verder!

Vergelijkbare opdrachten

 • SAP BW consultant

  Gepubliceerd op:
  Locatie:
  Utrecht, Nederland

  Voor onze klant Defensie zijn wij op zoek naar een SAP BW Consultant Inzetten bij Defensie zijn doorgaans voor langere tijd (1 tot maximaal 4 jaar). Voor dez...

  Reacties:
  2 reacties
  • SAP NetWeaver Business Warehouse (SAP BW)
  • SAP HANA
  • SAP