Geo van der Wilk, CEO van Myler

We zijn een open en platte organisatie, waarbij alle medewerkers verschillende kwaliteiten hebben die bijdragen aan het succes van Myler. Hier zijn we trots op! Dit lees je ook terug in het verhaal van Geo. 

Welkom bij Myler, ik ben Geo!

Mijn naam is Geo van der Wilk, trotse vader, echte voetbalfan én CEO van Myler.

Ik vind het elke dag weer heerlijk om de vele jonge mensen in mijn omgeving te helpen met hun ontwikkeling. Dit zie je terug binnen mijn gezin, maar ook hoe we bij Myler met elkaar omgaan. Ik ben een open boek: no-nonsense, what you see is what you get en geen vraag is mij te gek. Juist een dialoog aangaan en door out of the box thinking zorg je ervoor dat je op een hoger niveau samenwerkt.

Ik wil dat collega's mij als collega gezien. Dat klinkt wellicht vreemd, maar de CEO wordt vaak als onbereikbaar gezien. Bij Myler is dat gelukkig niet het geval. We zijn een open en platte organisatie waarbij ik het liefst tussen onze mensen zit. We geven elkaar tips, houden ons aan afspraken en zorgen ervoor dat we samen plezier hebben in ons werk. 

Geo van der Wilk, CEO van Myler
Geo van der Wilk, CEO van Myler

Wat ik doe bij Myler

Ik werk sinds het voorjaar van 2015 bij Myler. In eerst instantie in de rol als COO van Myler, waarbij mijn verantwoordelijkheid lag bij het integratieproces van Myler en Jenrick. Ik herinner me mijn eerste werkdag bij Myler nog goed. Ik kwam binnen bij Myler, waar destijds nog maar zo’n 15 collega’s werkten. Heel iets anders dan bij de global, corporate organisaties waar ik daarvoor gewerkt had, maar zeker niet minder interessant. Ik geloofde toen, net als nu, in verdergaande flexibilisering van de arbeidsmarkt. Je ziet dat schaalbaarheid, efficiënt werken en digitalisering aspecten binnen een organisatie zijn die steeds belangrijker worden. Dit zorgt er nu nog voor dat traditionele detacheringsorganisaties het lastiger vinden om hun plek te vinden binnen deze veranderende en veeleisende markt. Na een jaar heb ik het stokje als CEO overgenomen.

Ondertussen is Myler gegroeid naar zo’n 50 collega’s. We werken elke dag hard om de bijna 2.000 (zelfstandige) professionals te matchen aan interessante opdrachten bij onze opdrachtgevers. 

Mijn huidige doel voor Myler is om binnen deze markt vernieuwend te zijn én te blijven. Samen nieuwe oplossingen zoeken en vinden, onze klanttevredenheid hoog houden en meebewegen met de markt. Hier dragen we binnen Myler allemaal aan bij en dat is het allermooiste wat er is.

Ons succes

We zijn goed in wat we doen omdat we hier elke dag met passie aan werken. Bij Myler vragen we het uiterste van onze mensen en met trots wordt dit door hen gedragen. We vinden steeds efficiëntere en slimmere oplossingen om onze dienstverlening te optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van onze Global Sourcing dienstverlening. 

Daarnaast zien opdrachtgevers ons als een partner die hen volledig ontzorgt. En niet geheel onbelangrijk: onze business groeit. Dat is niet alleen goed voor Myler, maar geeft ook onze medewerkers een gevoel van waardering. Successen worden dan ook zeker gevierd!

Bij Myler werken gedreven en hardwerkende professionals. We verwachten dat je het beste uit jezelf haalt, want dat doen we namelijk allemaal. Eigenlijk kan je wel zeggen: practice what you preach. We horen niet alleen graag je potentieel, maar kunnen niet wachten om dit ook terug te zien.

"Wees verrassend, toon initiatief en doe alles met plezier."

Benieuwd naar de mogelijkheden die we voor jou hebben binnen Myler?