John Kamminga, Scrummaster bij Wehkamp

John werkt als Scrummaster via Myler bij Wehkamp. Hoewel we John niet hebben geplaatst als professional, beheren we wel zijn contract en het faciliteren we het facturatieproces. Daar is is hij heel tevreden over. Benieuwd naar zijn verhaal? Dit lees je hieronder.

Hé, ik ben John!

John Kamminga
John Kamminga, Scrummaster bij Wehkamp

Mijn naam is John Kamminga, Scrummaster van beroep en nu als zelfstandige aan het werk bij Wehkamp. Op dit moment werk ik als Scrummaster binnen het ‘core-shopping team’. Wij ontwikkelen onder andere de homepage, de detailpagina’s van de producten die Wehkamp verkoopt en zelfs de betaalpagina.

Bij Wehkamp werken houdt in dat je bezig bent binnen een constant veranderende omgeving en wisselende teamsamenstellingen. Dit brengt dynamiek en maak het voor mij heerlijk om hier te werken. Geen dag is hetzelfde binnen mijn vak. Na de dagelijkse stand-up in de ochtend ga ik aan de slag als Scrummaster. Dit doe ik samen met een groot team dat om me heen staat; dat bestaat uit zowel interne- en gedetacheerde medewerkers, maar voornamelijk uit zelfstandige professionals.

In 2005 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en sinds dat jaar werk ik als zelfstandig professional. Ik ben ooit begonnen als software ontwikkelaar, heb vervolgens de switch gemaakt naar functioneel ontwerp, waarna ik mij ben gaan focussen op informatieanalyse en Scrum. Bij Wehkamp richt ik me volledig op het Scrumproces. Ik vind het mooi hoe Scrum ons werkproces verandert.

Voorheen was Scrum echt een methodiek. Nu Scrum meer wordt toegepast en men zich er meer in verdiept zie je dat het veel meer is dan alleen een methodiek. Je bent namelijk meer bezig om teams optimaal te laten presteren en de sfeer optimaal te houden, maar om ook individuen te begeleiden binnen hun rol als Scrummaster. Dat is gaaf om te doen! Ik ga er voor om echte high-performance teams neer te zetten binnen Wehkamp. Ik zie hier dan ook mijn toekomst in.

"Het klikt gewoon!"

Ik had al een klus bij Wehkamp toen ik in contact kwam met Myler. Op een bepaald moment heeft Wehkamp besloten om het beheer van alle contracten van zelfstandige professionals neer te leggen bij Myler. Daar was ik in eerste instantie niet blij mee omdat ik hier zelf geen keuze in kreeg. Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk met een partij als Myler. Dit is echt een randvoorwaarde. Ik kon alleen maar afwachten of Myler dit kon waarmaken. Ik zie namelijk dat andere bedrijven in de markt hier nog flink op kunnen verbeteren. Toch is me het contact met Myler méér dan meegevallen.

Ik heb zeer goed contact met de accountmanager die vanuit Myler verantwoordelijk is voor Wehkamp. Het klikt gewoon! Voor mij biedt zij de meerwaarde ten opzichte van concurrenten van Myler. Dat is natuurlijk heel waardevol. Mede door het persoonlijk contact heb ik het idee dat er naar me geluisterd wordt, ook wanneer ik bijvoorbeeld versterking in mijn team nodig heb. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden om Wehkamp succesvol te maken, ook binnen mijn rol als Scrummaster. Dat klinkt als een perfect team, toch?

Meer weten over contractbeheer via Myler?