Ronald Schipper, operationeel directeur van theFactor.e

Samen met Ronald en zijn team binnen theFactor.e hebben wij al een geruime tijd een succesvolle samenwerking op meerdere vlakken. Ronald legt je graag uit hoe onze teams elkaar versterken!

Hi, ik ben Ronald!

Ik ben Ronald Schipper, operationeel directeur van theFactor.e, een creatief digitaal bureau dat al meters maakt sinds 1995. Mijn dag is nooit hetzelfde. Ik richt me vooral op mensen en luister naar wat zij dat nodig hebben om zichzelf én hun werk succesvol te maken. Onze organisatie heeft een platte structuur waarin diverse zelfsturende teams werken. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie, iets dat ik graag stimuleer.

Ik geniet dan ook wanneer ik zie dat onze mensen enthousiast zijn over hun werk. Wanneer zij trots zijn, ben ik het ook. De combinatie van big data en personalisatie vind ikecht een gave ontwikkeling binnen IT. Bij theFactor.e hebben we de missie om 'online' persoonlijk, menselijk en zo eenvoudig mogelijk te maken. De technische ontwikkelingen die hier aan bijdragen worden steeds mooier.

Ronald Schipper van theFacor.e, opdrachtgever van Myler
Ronald Schipper, operationeel directeur van theFactor.e

Teamwork

Het is voor ons heel belangrijk dat we nauw samenwerken met onze klanten op basis van Agile. Dat betekent dat je als professional in een multidisciplinair team zit en goed moet kunnen samenwerken met mensen met andere disciplines en achtergronden. Naast vakinhoudelijke skills zoeken we altijd echte teamplayers die de drive hebben om bij te dragen aan het teamresultaat. Een proactieve rol van de professional is daarin voor ons belangrijk, waarbij het cruciaal is dat hij of zij past bij onze cultuur. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan specifieke kennis van het vak.

Global Sourcing

Op dit moment werken we zo’n vijf jaar samen met Myler. In het begin werden we ingehuurd voor wat kleine projecten met betrekking tot de IT-ontwikkeling van Myler. Sinds twee jaar is onze samenwerking geëvalueerd. Zo hebben we een Agile team neergezet om continu het Myler-platform door te ontwikkelen. In dit team lopen we, net als in andere teams, wel eens tegen een capaciteitsprobleem aan. Hier kon Myler ons mee helpen, waardoor we op een andere manier ook met elkaar zijn gaan samenwerken. Dankzij de Global Souricng dienstverlening hebben we de juiste professionals gevonden die mee konden werken binnen het Myler-team van theFactor.e.

In het begin was ik wel huiverig. We hebben al meerdere ervaringen gehad met Global Sourcing partijen, veelal op projectbasis, dat ging niet altijd goed. De les die we geleerd hebben, is dat Global Sourcing geen oplossing is voor de korte termijn. Je moet in elkaar investeren en elkaar leren kennen, net als in ieder ander team. Daarna pluk je de vruchten van elkaars expertise en commitment. Myler snapt dit.

We zitten er in voor de langere termijn, waarbij onze nieuwe developers uit Rusland en Tsjechië niet meer weg te denken zijn uit het team. Voor ons is dit een absoluut succesverhaal en een mooi toekomstbeeld!"

 

Meer weten over onze Global Sourcing dienstverlening?