Sebastiaan Bekker, development manager bij Wehkamp

Sebastiaan werkt als development manager bij onze opdrachtgever Wehkamp. Wij hebben dagelijks contact met hem over hoe wij de flexibele schil van Wehkamp zo goed mogelijk aan kunnen vullen met IT-professionals uit ons netwerk. Benieuwd hoe wij samenwerken met Wehkamp? Sebastiaan geeft je een kijkje in de keuken!

Hoi, ik ben Sebastiaan

Sebastiaan Bekker, development manger van onze opdrachtgever Wehkamp
Sebastiaan Bekker, development manager van onze opdrachtgever Wehkamp

Mijn naam is Sebastiaan Bekker. Ik werk als development manager bij Wehkamp. Ik zie mezelf als de verbinding tussen een klassieke manager en agile coach. Ik help teams beter te presteren en het beste uit zichzelf te halen. Mijn gemiddelde werkdag is dan ook alles behalve standaard. Ik heb bijvoorbeeld geen eigen bureau of strikte routines. Dat klinkt wellicht gek, maar het werkt heel goed binnen mijn rol. Zo loop ik in de ochtend vaak eerst een rondje langs de verschillende Scrum-teams. Op basis van wat ik dan zie gebeuren duik ik ergens in; ik kijk en voel dus waar er behoefte is aan ondersteuning en begeleiding.

Ik ben een persoon die je graag een spiegel voorhoudt, je andere vragen stelt dan je gewend bent en helpt zelf beslissingen te maken. Tegelijk begeleid ik teams ook in het op- en afschalen van het aantal teamleden.

 

Je moet binnen onze cultuur passen

Professionals die bij ons werken passen allemaal in onze cultuur. We beginnen steeds meer een digitale organisatie te worden, waarbij we het belangrijk vinden dat onze medewerkers uitdragen waar we als Wehkamp voor staan. Hiervoor hebben we tien waarden opgesteld, waar we bijvoorbeeld verwachten dat onze medewerkers vernieuwend en nieuwsgierig zijn. De culture-fit is net zo belangrijk voor vaste als zelfstandige professionals die bij ons werken. 

Veel ruimte voor experts

Naast cultuur stellen we ook hoge eisen aan een professional wat betreft expertise, hoewel je natuurlijk altijd ruimte krijgt om te leren. We vermijden graag de term ‘allerbeste’. Met deze term wordt er vaak gerefereerd naar een soort ‘alles-kunnende-Rockstar’, terwijl een junior ook als ‘high potential’ grote waarde toevoegt binnen onze organisatie. Samen de slag maken van online naar een volledig digitale ontwikkeling, daar geloof ik in!

Onze relatie met Myler

Toen ik bij Wehkamp begon, was er al een hechte band tussen Myler en onze organisatie. Zoals aangegeven zoeken we naar kwaliteit wat betreft onze medewerkers, zo ook bij de zelfstandige professionals die hier aan een opdracht werken. Deze zelfstandige toppers vinden is niet onze kerncompetentie, daarom leggen we dit graag bij Myler neer. We zijn, denk ik, een veeleisende klant voor Myler, wat in dit geval de band tussen onze organisaties nog sterker maakt. Waar we behoefte aan hebben? Wat betreft IT-inhuur is dat voornamelijk een gestructureerd proces, een blik op de markt en het afdekken van operationele zaken. Myler overziet de breedte van de markt. Met de openheid en eerlijkheid van Myler vinden we veelal de beste IT-inhuur oplossingen.

Ik geloof daarnaast in een soort ‘employer branding’. De groeiende rol van Myler daarin is zeer waardevol. Zo zijn we gezamenlijk aan het kijken naar mogelijkheden om nóg sneller en beter de juiste mensen in te zetten op opdrachten van Wehkamp.

"Dit maakt van Wehkamp en Myler echt een team."

Wil je meer weten over wat we voor onze opdrachtgevers kunnen betekenen?