Willem Kauffmann, hoofd HR & Procurement bij ICTU

Willem Kauffmann werkt als hoofd HR & Procurement bij ICTU. Het is voor ons belangrijk om dagelijks contact met hem te hebben, zodat we altijd de juiste IT-professionals in kunnen zetten binnen de flexibele schil van ICTU. Wil je meer weten over de relatie tussen ICTU en Myler? Willem vertelt hieronder over onze samenwerking!

Aangenaam! Mijn naam is Willem Kauffmann

Willem Kauffmann van Achmea, één van de opdrachtgevers van Myler
Willem Kauffmann, hoofd HR & Procurement bij ICTU

Mijn naam is Willem Kauffmann. Ik ben verantwoordelijk voor HR en inkoop binnen ICTU. Daarnaast ben ik binnen mijn rol ook bezig met huisvesting, facilitaire- en juridische zaken.

Het meeste energie krijg ik van het opleiden en coachen van individuen en teams, en het ontwikkelen van organisaties. Dit alles vind ik niet alleen terug binnen mijn werkzaamheden bij ICTU, maar ook in mijn privé-activiteiten. 

Naast mijn werk, train ik namelijk al ruim 20 jaar hockeyteams op wisselende niveaus en in het verleden zelfs op internationaal vlak. Je kan daarom wel zeggen dat de passie om mensen te stimuleren zich te ontwikkelen verder reikt dan een ‘kantoorbaan’.

Over ICTU

ICTU is van en voor de overheid, zonder winstoogmerk. Een informele, platte, maar vooral ook een creatieve en snelle organisatie. We zien dit als een kracht die ons flexibel en wendbaar houdt, en waardoor ICTU snel kan inspelen op wisselende behoeften van onze opdrachtgevers.

Bij ICTU werken we vanuit de overtuiging dat ICT de overheid vooruit helpt bij maatschappelijke vraagstukken. We werken in diverse projecten aan een betere digitale overheid. We volgen technologische ontwikkelingen zoals dataficering, artificial intelligence en blockchain op de voet. Zo hebben we meegedaan aan een Blockchain Hackathon eerder dit jaar met de track ‘Reinventing Government’. En we publiceerden twee whitepapers waarin we de mogelijkheden van innovatieve en technologische ontwikkelingen verkennen.

Daarnaast is een belangrijke focus in ons werk, het realiseren van software trajecten voor verschillende overheidsorganisaties, vanuit een bewezen kwaliteitsaanpak. Overheidsinstanties kunnen deze of andere opdrachten bij ons inbesteden.

De allerbeste ontwikkeling in IT

Vanuit persoonlijk gebruikersgemak is dat voor mij zeker the Internet of Things, maar ook bijvoorbeeld robotica, big data en blockchain. Waar het voor mij allemaal op neer komt, is dat wijzelf en organisaties door deze ontwikkelingen nog aangenamer, sneller, efficiënter en op een hoger niveau kunnen leven, werken en samenwerken. Zonder dat het te veel ten koste gaat van onze eigen privacy. Dat is natuurlijk gaaf! Hoe een organisatie ‘toekomst-proof’ wordt? Ik geloof bij ICTU heel erg in de combinatie van een vaste kern van hoogwaardige professionals op kernfuncties, samen met een flexibele schil. Dit maakt het voor ons als projectenorganisatie binnen de overheid mogelijk om voor specifieke opdrachten, ook specifieke expertise in te kunnen zetten. Dit vergroot je aanpassingsvermogen, met behoud van een hoog kwaliteitsniveau en van cultuur. Ik zie ook binnen de markt dat het kunnen op- en afschalen van je behoefte aan arbeidskrachten steeds belangrijker wordt, zeker binnen IT.

Onze samenwerking met Myler

Je moet telkens nieuwe expertise intern kunnen opleiden en aantrekken om goed te kunnen blijven presteren. Daarentegen kan door te veel verandering in teamsamenstellingen de cultuur onder druk komen te staan, wat een belangrijke factor is binnen een groep mensen die samenwerkt. De cultuur binnen ICTU is open, betrokken, laagdrempelig én prettig voor flexibele arbeidskrachten om in ondergedompeld te worden. Dat is niet alleen belangrijk voor ICTU, maar ook voor mij persoonlijk een belangrijk goed.

Myler is één van de leveranciers die ons deze flexibele arbeidskrachten levert. Een goede relatie met deze leveranciers is van cruciaal belang, vooral gezien de grootte van onze flexibele schil. Ze zijn voor ons ook een strategisch partner; we bekijken bijvoorbeeld samen de ontwikkeling van de markt en de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt. De ervaringen tot nu toe zijn positief.

‘Er is een goede klik, en dat is prettig werken.’

Meer weten over contractbeheer bij Myler?