De vakantie is bij uitstek het moment om na te denken over nieuwe sourcing oplossingen zoals internationale IT recruitment. Myler’s Global sourcing dienstverlening blijkt namelijk steeds vaker een prima optie om schaars IT talent te vinden.

Belangrijk, want de ambities van organisaties zijn vaak groter dan de beschikbare resources. En juist dan is het een prettige gedachte dat Nederland voor buitenlandse kenniswerkers erg aantrekkelijk is. Omdat we op veel gebieden voorop lopen en veel te bieden hebben. Niet alleen wat betreft de inhoud van het werk en de kwaliteit van de opdrachtgevers, maar ook als het gaat om het verdere wonen en werken.

Een voorbeeld, kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is zo’n voorbeeld van een kennisgebied waar we de komende jaren nog heel veel knowhow en inventiviteit nodig hebben. Recent werd versie 2.0 van de Nederlandse Digitaliseringstrategie gepubliceerd. Van alle nieuwe digitale technologieën wordt van Artificiële Intelligentie (AI) de grootste impact verwacht op de economie en maatschappij.

In het rapport ‘AI voor Nederland; vergroten, versnellen, verbinden’ presenteerden organisaties als TopTeam ICT, VNO-NCW, ICAI, NWO en TNO dan ook een eerste aanzet voor een nationale AI strategie. Geen luxe, want een groot aantal landen ging ons daarin voor en stimuleert actief de AI kennis- en productontwikkeling. Een belangrijke stap omdat juist bij een onderwerp als AI een voorsprong lastig blijkt om in te halen. Een concurrentievoordeel op AI gebied ‘lekt’ veel minder makkelijk weg dan bij andere technologieën, zo wordt in het rapport uitgelegd. Een enorm voordeel dus als je een voorsprong hebt, maar ook een gigantisch probleem als je achter dreigt te lopen.

Maar hoe kom je aan AI specialisten?

Het rapport toont aan dat we binnen Nederland ons best zullen moeten doen om onze AI projecten de komende jaren te bemensen. Hoewel er nogal wat toonaangevende AI spelers hun roots in Nederland hebben, is veel van de kennis op dit gebied inmiddels in buitenlandse handen. Bedrijven als Euvision en Scyfer zijn bijvoorbeeld overgenomen door de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm. En het Nederlandse onderzoek en onderwijs staat hoog aangeschreven, maar dat betekent ook dat men in het buitenland volop aast op onze wetenschappers en topspecialisten. In het rapport worden verschillende initiatieven voorgesteld om een potentiële braindrain tegen te gaan. Ook wil men meer buitenlandse studenten lokken in de hoop dat ze na hun afstuderen hun carrière binnen Nederland voortzetten.

Meer kansen met internationale IT recruitment

Voor de huidige projectplannen zijn die studenten natuurlijk geen oplossing. Daarvoor zoeken we afgestudeerde professionals met de juiste kennis en ervaring. En juist daar kan Myler met de internationale IT recruitment dienstverlening direct helpen. Op gebieden als kunstmatige intelligentie maar ook bij andere schaarse expertisegebieden. Onze global sourcing specialisten zorgen met partners binnen én buiten Europa voor de juiste match. En uiteraard gaat onze dienstverlening verder dan alleen het zoeken en vinden van hooggekwalificeerde professionals. We faciliteren ook hun huisvesting, regelen hun visa en helpen ze verder op weg in ons land. De praktijkverhalen bewijzen dat dat werkt.

Meer weten over wat onze internationale IT recruitment aanpak voor jouw organisatie kan betekenen? Check hier de ins en outs van onze dienstverlening of neem direct contact op. We vertellen je graag alles.