Vind uitdagende interim opdrachten

Als zelfstandig professional is er een scala aan aanbod van interim opdrachten. Dit maakt het voor jou lastig om de geschikte opdracht te vinden. Waar moet je zoal op letten als jij de perfecte opdracht voor jou wilt vinden? En wat kan je doen om de kans op het vinden van uitdagende interim opdrachten te vergroten?

Oriënteren op de arbeidsmarkt

In Nederland kan het een behoorlijk karwei zijn om de juiste uitdagende opdracht te vinden. Wellicht is het voor jou gemakkelijk om een opdracht te vinden maar ontbreekt toch iedere keer dat ene wat de opdracht zo uitdagend maakt. Wellicht is het van belang dat jij jezelf goed oriënteert op de arbeidsmarkt. Door jezelf hierop te oriënteren krijg je ten eerste een goed beeld van wat er speelt binnen jouw werkveld. Ten tweede zorg je met een goede oriëntatie, die ja kan op doen middels carrièrebeurzen, voor verbreding van jouw netwerk waardoor het vinden van uitdagende interim opdrachten een stap dichterbij komt.

Sociale media, een handige tool voor het vinden van interim opdrachten

Een steeds groter wordende factor omtrent het neerzetten van jouw persona is de sociale media. Voor iedere doelgroep is er een medium, zo ook voor professionals en opdrachtgevers: LinkedIn. Op LinkedIn kan je jezelf ten eerste kenbaar maken aan opdrachtgevers. Jij kunt jezelf zodanig kenbaar maken dat opdrachtgevers niet meer om jou heen kunnen. Je kan op dit platform namelijk deelnemen aan discussies, je kan je aanmelden bij de brancheorganisatie of simpelweg contact leggen met andere professionals in jouw werkveld. LinkedIn biedt zodoende vele voordelen zodat de kans op het vinden van uitdagende interim opdrachten vergroot wordt.

LinkedIn is tevens een handige tool voor het warm houden van oud opdrachtgevers. Zo kan je bijvoorbeeld reageren op hun berichten of simpelweg hun berichten liken. Het klinkt simpel, maar hierdoor komt jouw naam toch weer voorbij. Mocht een oud opdrachtgever in de toekomst verschillende interim opdrachten aanbieden, is het handig als ze jouw naam uiteraard niet zijn vergeten.

Wat zijn je doelen?

Door voor jezelf een doel te stellen waar jij in de toekomst wilt staan, krijg je een beter beeld van de opdracht die bij jou past. Als jij voor jezelf een bepaald doel hebt gesteld, weet je waar je naartoe wilt werken en merk je sneller of een opdracht wel of niet uitdagend genoeg is. Ga eens bij jezelf na of jij duidelijk in het vizier hebt wat jouw doelen zijn. Zodra jij in kaart hebt waar je naartoe wilt werken ben je onbewust al een stuk dichterbij het vinden van een uitdagende interim opdracht.